Videovigilància a totes les comissaries en un any

Serviran per controlar que no hi hagi maltractaments i evitar denúncies falses. Se n’exclouran els punts on es pugui vulnerar la intimitat dels detinguts.
Imatges d’una càmera oculta en què una mosso agredeix a una jove emmanillada a Les Corts (EFE TV).
Imatges d’una càmera oculta en què una mosso agredeix a una jove emmanillada a Les Corts (EFE TV).
Imatges d’una càmera oculta en què una mosso agredeix a una jove emmanillada a Les Corts (EFE TV).
D’aquí a exactament un any, totes les comissaries i centres de detenció dels Mossos d’Esquadra comptaran amb càmeres de videovigilància que controlaran totes les instal·lacions. Només es deixaran descoberts els punts on es podria vulnerar la intimitat dels detinguts.El conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, va argumentar ahir aquesta decisió explicant que la mesura té un doble objectiu: garantir que no hi hagi maltractaments i alhora «reforçar la imatge dels Mossos, perquè molt sovint es produeixen denúncies falses de maltractament».

Les polèmiques imatges

Respecte a les imatges fetes públiques ahir en què es mostrava com una mosso (que ha estat apartada del cos) donava una bufetada a una noia detinguda un cop emmanillada a la comissaria de Les Corts, Saura va aclarir que «no s’ha passat cap imatge ni se’n passarà cap des del departament».

Des de CiU, el diputat Francesc Homs va acusar  Saura de fer «propaganda política» amb l’anunci de la instal·lació de càmeres ocultes i de provocar la «criminalització» dels Mossos.

Presumpció d’innocència

Els cinc principals sindicats dels Mossos van reclamar ahir que es defensi la presumpció d’innocència de l’agent que apareixia a les imatges de la comissaria de Les Corts agredint una jove emmanillada i que no es facin «judicis paral·lels». Tot i que segons un portaveu de SAP-UGT, Sergi Fernández, la bufetada «no té justificació», des del CAT, Enric Alsina, va comparar el fet que a un mosso «se li escapi» una bufetada a un detingut amb el que «li pot passar a un pare amb el seu fill o a un professor amb un alumne». Des del febrer, els Mossos reben classes sobre com tractar i respectar les diverses opicions sexuals, arran d’un acord signat amb la Coordinadora Gai-Lesbiana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento