El cicle infantil 'Viu el Teatre' amplia l'oferta i els escenaris amb dues sales més al CCCB

  • Celebra la desena edició amb quinze obres programades per aquesta temporada.
  • El CCCB s'ha sumat enguany al programa amb dues noves sales: Kids i Babies.
  • L'objectiu de la mostra és acostar el món de les arts escèniques a la mainada.
  • Verdi kids i Minimusica també apropen el cinema i la música als més petits.
El muntatge El Petit Dalí es representa aquest diumenge a l'escenari del Teatre Poliorama.
El muntatge El Petit Dalí es representa aquest diumenge a l'escenari del Teatre Poliorama.
ÚNICS PRODUCCIONS
El muntatge El Petit Dalí es representa aquest diumenge a l'escenari del Teatre Poliorama.

Enguany se celebra la desena edició de Viu el Teatre, un cicle de teatre adreçat als nens i nenes de fins a 12 anys que té com a objectiu introduir-los ja de ben petits a les arts escèniques. Per a la temporada 2013-2014, que finalitza al juny, hi ha programades una quinzena d'obres de caràcter infantil.

Com a novetat d'aquest any, aquesta mostra de teatre per a nens compta amb un nou espai d'exhibició, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), en el qual podem trobar dues sales: Kids i Babies, que se sumen a la que ja acollia el cicle: el Teatre Poliorama.

Viu el Teatre és un projecte d'exhibició de teatre que, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona, té com a missió apropar els nens al món de les arts escèniques, dignificar i potenciar el teatre dirigit al públic infantil, així com difondre el teatre com un instrument perquè els nens descobreixin les seves emocions i aprenguin a verbalitzar-les.

Els muntatges estan destinats a un públic diferent segons el dia de la setmana. Així, els caps de setmana poden anar-hi les famílies, mentre que els dies feiners estan pensats perquè hi puguin assistir les escoles amb l'alumnat.

El Petit Dalí

Entre les obres que es podran veure properament trobem El Petit Dalí, concretament, el diumenge dia 9 de maç a l'escenari del Poliorama. Aquesta història gira al voltant d'en Salvi, un nen alegre i somiador que, en trobar una clau grossa dins l'aigua, emprèn un viatge il·lusionant per saber d'on prové i, sobretot, esbrinar què obre. Amb aquesta representació es pretén exaltar la imaginació de la mainada i donar a conèixer Salvador Dalí, un figuerenc universal.

Una altra de les obres que es podran veure és Planeta Tumàcat, que també es desenvoluparà al Teatre Poliorama cada diumenge des del dia 16 de març fins al 6 d'abril. El muntatge narra com en Ramon explica al seu nebot Martí la història d'una nena que aspirava a ser astrònoma per poder estudiar les estrelles. Segons afirma en Ramon, la nena va descobrir finalment un planeta tan vermell com un tomàquet. Oncle i nebot faran un espectacular viatge fins a un univers imaginari. D'aquesta manera, reflexionen al voltant del que volen ser de grans.

Més activitats

Però el cicle infantil Viu el Teatre no només organitza funcions teatrals, sinó que també desenvolupa altres activitats relacionades amb el món del teatre, entre les quals destaca el Club dels petits espectadors, on els nens tenen l'oportunitat de poder assistir a les classes d'expressió dramàtica de La Caputxeta, una escola que ensenya tant petits com adults a expressar-se corporal i oralment mitjançant el teatre.

A més, els nens poden gaudir llegint un llibre al vestíbul abans d'accedir al teatre gràcies al Racó de lectura, que compta amb la col·laboració de l'editorial Galera.

Així mateix, la mainada podrà conèixer per primera vegada com és un teatre per dins a través d'una completa visita guiada a través de l'activitat Veure el Teatre per dins. En aquest sentit, els nens i les nenes tenen l'oportunitat de celebrar d'una manera diferent el seu aniversari amb els amics tot visitant el teatre per dins i disfrutant d'un espectacle.

Cicle de cinema infantil

Els cinemes Verdi  de Barcelona sempre s'han caracteritzat per oferir una programació cinematogràfica diferent. Des del mes de setembre ofereixen una recopil·lació del millor cinema europeu infantil en el marc d'un projecte anomenat Verdi Kids, amb el qual volen que la mainada gaudeixi de l'experiència d'anar al cinema, alhora que es forma personalment a través dels valors que transmeten les pel·lícules.

Aquests films es projecten a primera hora de la tarda i els caps de setmana, quan compten amb la participació dels Froggies, un grup d'animació que ofereix tallers i activitats gratuïtes al hall del cinema abans de l'inici de la pel·lícula.

D'altra banda, també posen a l'abast dels centres d'educació infantil i primària la possibilitat de concertar sessions matinals perquè els alumnes tinguin l'oportunitat de reflexionar sobre els aspectes socials, culturals i humans que hagin aparegut en el film.

Música per als més joves amb el Minimúsica

El proper 6 d'abril se celebra per segon any consecutiu El dia Minimúsica a la Fàbrica de Creació Fabra i Coats, un festival musical adreçat a un públic familiar perquè els infants es diverteixin des d'un vessant educatiu. Aquest festival musical està organitzat per Minimúsica, que té com a objectiu que la mainada descobreixi les músiques modernes.

L'entitat també ha creat Toc and Roll, una aplicació per a dispositius mòbils perquè els nens puguin desenvolupar la seva creativitat musical barrejant instruments, gravant la veu o afegint-hi efectes especials.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento