La festa de Cap d'Any a Maria Cristina no serà una revetlla i en ella no es podrà consumir alcohol

  • Barcelona prepara un espectacle per a Cap d'Any a Maria Cristina.
  • Serà de caire familiar i vol promocionar Barcelona internacionalment.
  • Costarà 400.000 euros i recuperarà l'Home del Mil·lenni de La Fura.
  • La voluntat és que el xou tingui continuïtat en els propers anys.
L'Home del Mil·lenni creat per La Fura dels Baus per a donar la benvinguda a l'any 2000 i que es recuperarà al cap d'any d'enguany a l'avinguda Maria Cristina.
L'Home del Mil·lenni creat per La Fura dels Baus per a donar la benvinguda a l'any 2000 i que es recuperarà al cap d'any d'enguany a l'avinguda Maria Cristina.
LA FURA DELS BAUS
L'Home del Mil·lenni creat per La Fura dels Baus per a donar la benvinguda a l'any 2000 i que es recuperarà al cap d'any d'enguany a l'avinguda Maria Cristina.

Barcelona vol crear una nova icona de la ciutat amb l'espectacle que prepara per a final d'any a l'avinguda Maria Cristina, que pretén promocionar la capital catalana internacionalment, sobretot a través de les televisions de tot el món que l'1 de gener emeten imatges de les celebracions en les principals urbs com Sidney, Nova York, Londres i París.

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha explicat aquest dimecres en roda de premsa que Turisme de Barcelona, juntament amb Fira de Barcelona, el Gremi d'Hotels, Focus i la Fura dels Baus, està organitzant l'esdeveniment, que ha reiterat que pretén ser "ciutadà i familiar".

No serà només una revetlla i no hi haurà consumd d'alcohol

"No pretenem fer una revetlla i no serà un acte amb consum d'alcohol, sinó que és un esdeveniment que pretén ser més familiar que no pas una altra cosa", ha remarcat Trias, que ha afirmat que la voluntat és mantenir-lo els anys vinents.

Recuperarà l'Ésser del mil·lenni'

L'espectacle durarà 45 minuts -des de les 11.30 fins a les 00.15 hores- i recuperarà 'l'Ésser del mil·lenni' que la Fura dels Baus va crear per donar la benvinguda a l'any 2000, i participaran també els Castellers de Sants.

La celebració serà a les fonts de Montjuïc, amb un escenari principal i dues pantalles laterals on es projectarà la imatge d'un rellotge; al llarg de l'avinguda Maria Cristina hi haurà so i llum i durant les campanades es farà una exhibició pirotècnica.

Un altre més espectacular que el d'altres ciutats

El president de Turisme de Barcelona, Joan Gaspart, ha assegurat que serà un acte "excepcional, molt més espectacular que el d'altres ciutats", i ha confiat que contribuirà a incrementar els turistes com va passar amb els Jocs Olímpics.

Ha concretat que el pressupost és de 400.000 euros, que se sufragarà entre tots els organitzadors i patrocinadors, mentre que l'Ajuntament no aportarà diners públics, tot i que sí s'encarregarà de la seguretat i la neteja.

El president de Fira de Barcelona, Josep Lluís Bonet, ha assegurat que és un acte que "sens dubte, serà icònic a la llarga" i posarà Barcelona al nivell de grans urbs, contribuint a millorar el prestigi internacional de la 'marca Barcelona'.

El president del Gremi d'Hotels de Barcelona, Jordi Clos, ha recordat que l'entitat fa anys que veu la necessitat de fer un acte d'aquest tipus, i ha agraït la "tenacitat" de l'alcalde per poder dur-ho a terme.

Mercabarna repartirà les bosses de raïm, i Trias no ha volgut fer una estimació dels assistents, tot i que ha assenyalat que no pretenen que sigui "massiu de bogeria", sinó que hi hagi un ambient familiar i tranquil.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento