Ortega apunta que els funcionaris patiran una nova retallada del sou

  • Es mantindrà la retallada d'una paga als treballadors públics el 2014.
  • La presidenta de la Generalitat en funcions matisa que no es faran "retallades addicionals".
  • La dirigent d'Unió diu que els consellers tindran llibertat per assistir a la Via Catalana.
La vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega.
La vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega.
ARXIU
La vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega.

Els funcionaris de la Generalitat es podrien enfrontar a una nova retallada del sou. Així ho ha donat a entendre aquest dijous la presidenta en funcions del Govern i vicepresidenta, Joana Ortega. Ortega ha apuntat, no obstant això, que "no hi haurà ajustos addicionals".

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha donat a entendre aquest dijous que es mantindrà la retallada d'una paga als treballadors públics el 2014. "Els treballadors públics han fet un gran esforç. L'hauran de tornar a fer? És possible, però el que no farem és retallades addicionals", ha indicat Ortega en declaracions a Rac 1.

La presidenta en funcions ha afegit a continuació: "No més ajustos addicionals, sí aquells que estem duent a terme". Ortega ha afegit que també buscaran mesures que millorin les condicions laborals dels treballadors públics, com per exemple buscar una jornada més flexible o incrementar la conciliació amb la vida familiar.

Llibertat per anar a la Via Catalana

Ortega no creu que els consellers hagin de participar en la Via Catalana "com a govern en pes", i ha augurat que es donarà llibertat. "No crec que el Govern tingui una posició tancada", ha opinat.

Ortega ha volgut rebaixar tensions amb l'ANC i ha donat per fet que la cadena humana busca sumar. "El que hem de fer és sumar i aglutinar, i jo crec que és el que fa la Via Catalana, sumar sensibilitats. Hi ha hagut contradiccions entre els mateixos de l'ANC, però en definitiva, tothom pot tenir cabuda, tothom ha de fer aquest crit a favor del dret a decidir, tothom és necessari", ha opinat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento