El gendre de Tous va disparar a boca de canó en sentir-se amenaçat

  • El lladre abatut mor a l’hospital.
  • El cap de seguretat dels Tous se l'acusarà d'homicidi imprudent.
  • Interior assegura que són «fets aïllats».
La casa de la família Tous, al municipi de Sant Fruitós de Bages, poc després del tiroteig. (Joan Esteve / Efe)
La casa de la família Tous, al municipi de Sant Fruitós de Bages, poc després del tiroteig. (Joan Esteve / Efe)
La casa de la família Tous, al municipi de Sant Fruitós de Bages, poc després del tiroteig. (Joan Esteve / Efe)

El gendre de Salvador Tous i responsable de seguretat de la família de joiers, Luis Corominas, va disparar a menys d’un metre contra el presumpte lladre en pensar que anava armat i sentir-se amenaçat.

El detingut per matar un dels assaltants del xalet dels Tous (ahir va morir finalment a l’hospital) passarà avui a disposició judicial i se l'imputarà un delicte d'homicidi imprudent.

Tot va quedar gravat

L’advocat de la família Tous, José Ángel González Franco, va confirmar que les càmeres de seguretat van gravar tota l’escena. Corominas va disparar a poca distància, sense baixar-se del cotxe.

"Estava en estat de xoc, molt nerviós, ell mai havia disparat a ningú", va explicar l’advocat, abans de revelar que la família Tous "vivia en estat de psicosi" per la seva seguretat. Fins i tot, temia un segrest. L’advocat veu clar que és un cas de "legítima defensa", perquè Corominas va disparar en veure’s amenaçat.

Els assaltants "són paramilitars ben preparats per eludir la policia", detallava ahir un portaveu dels Mossos en referència als lladres que van entrar al xalet dels Tous a Sant Fruitós.

Dos van escapar. Un detingut, Kasun D. de 30 anys, va negar tenir intenció de robar, però, al cotxe dels lladres, que era llogat, hi van trobar eines per obrir portes i radiotransmissors. Avui també declararà davant el jutge a Manresa.

Quatre bandes encara actives

La policia admet que encara hi ha tres o quatre bandes actives a Catalunya, on un total de 9.017 vigilants de seguretat disposen de llicència d’armes curtes.

Tot i aixì, Interior va assegurar que els darrers assalts són "fets aïllats".

A Mataró, la Policia Local va denunciar ahir que de nit només patrullen entre dos i quatre agents, una xifra ridícula per una ciutat de 120.000 habitants. Més enllà, a Arenys de Mar, han posat una patrulla exclusiva per vigilar la zona més comercial de la Riera.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento