Comunitat Valenciana

Una parròquia llança un concurs de dibuix del "sant més simpàtic" per a celebrar el Dia de Tots Sants

  • La parròquia de Sant Joan de l'Hospital de València ha organitzat un concurs infantil per a dibuixar el "sant més simpàtic" amb motiu de la solemnitat de Tots Sants que se celebra dijous que ve.

Els treballs podran ser realitzats per xiquets de fins a 14 anys en un foli de grandària A-4 "amb tècnica lliure" i hauran de ser entregats en l'oficina de l'església abans de la missa de les dotze del migdia del dia de Tots Sants, ha informat l'Arquebisbat en un comunicat.

Els dibuixos "poden representar el sant o santa que més li agrade al xiquet o cride la seua atenció per la seua vida, missatge, els seus miracles, o al que més devoció tinguen", segons les mateixes fonts. Una vegada valorats, s'entregaran els premis el mateix dia després de la missa. Posteriorment, seran exposats públicament en la mateixa església.

Així mateix, i igual que l'església de Sant Joan de l'Hospital, col·legis i parròquies de la diòcesi també preparen celebracions amb motiu de la solemnitat de Tots Sants.

HOLYWINS

Així, en els últims anys "ha anat consolidant-se la iniciativa de celebrar els anomenats 'Holywins', una alternativa cristiana a 'Halloween' en la qual a través de jocs, música i diversió, amb moments d'oració, catequesi i adoració, els xiquets poden celebrar aquesta festa "amb tot el seu sentit".

En els 'Holywins' es convida els xiquets al fet que vagen disfressats de sants i se'ls imparteix catequesi sobre la santedat i les vides de sants.

Entre els col·legis figura el de Madre Sagramento Fasta de Torrent, que posarà alguns sants com a exemple que "tots poden aconseguir la santedat". En aquesta ocasió, coincidint amb l'Any Sant Vicentí en celebrar-se el 600 aniversari de la mort de Sant Vicent Ferrer, la figura central serà Sant Vicent Ferrer. El sant serà presentat als xiquets en quatre aspectes: la seua predicació, com a home de pau, els seus miracles i l'acció social.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento