Comunitat Valenciana

Ix a la llum el passadís secret que connectava el refugi de 'La Moma' amb la Catedral

  • Es tracta d'un dels set camins "secrets" del subsòl que connecta amb la Catedral, segons el restaurant 'La Moma'.
  • El passadís ha sigut condicionat "amb l'objectiu de fer que forme part de la història de la ciutat i del local".
  • En l'interior de l'establiment es pot visitar també una autèntica cisterna romana que en l'Edat Mitjana.
El passadís des del restaurant La Moma ala Seu
El passadís des del restaurant La Moma ala Seu
RESTAURANTE LA MOMA/Gastroagencia
El passadís des del restaurant La Moma ala Seu

Un passadís d'època romana ha eixit a la llum en l'interior del Restaurant 'La Moma' Cova Gastronòmica de València. Es tracta d'un dels set camins "secrets" del subsòl que connecta amb la Catedral, informen els responsables de l'establiment.

L'espai que ocupa actualment el local era en el segle I d.C, l'epicentre de l'apilament diari d'aigua. De fet, en el seu interior es pot visitar hui en dia una autèntica cisterna romana que en l'Edat Mitjana va ser reutilitzada per la seu com a sitja.

A més, en 1857, el local on actualment està el restaurant va ser la residència de 'La Moma'. Esta peculiar i clàssica figura valenciana representava la virtut i, de fet, cada Corpus Christi es passeja per la ciutat dansant i combatent als momos que representen els 7 pecats capitals.

Este cèntric local de València era el lloc de descans i pau on la figura de la tradició valenciana trobava el seu moment de pau i recés, expliquen les mateixes fonts a través d'un comunicat.

Ara, l'establiment "fa un pas més i, a més de seguir permetent menjar en la històrica cova, han decidit traure a la llum este passadís que és un dels set camins secrets del subsòl que connecta amb la Catedral de València".

El passadís ha sigut condicionat "amb l'objectiu de fer que forme part de la història de la ciutat i del local", conclouen.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento