Comunitat Valenciana

La Cabina aprofita les eleccions en els EUA per a estrenar el migmetratge satíric sobre Trump

  • L'obra es projectarà fora de competició com a colofó a la jornada d'aquest dimarts, a les 22 hores a la Filmoteca de València.
  • Fins al pròxim diumenge 13 de novembre es projectaran 25 projectes de 13 països, seleccionats entre les més de 380 pel·lícules presentades.
  • El Festival està organitzat per la Universitat de València, CulturArts-IVAC i la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.
“The Art Of Deal”
“The Art Of Deal”
LA CABINA
“The Art Of Deal”

La Cabina, el Festival Internacional de Migmetratges de València, acollirà hui dimarts 8 de novembre l'estrena del migmetratge satíric sobre el candidat republicà a la presidència dels EUA Donald Trump, al qual encarna l'actor Johnny Deep. L'elecció de la data no és casual, ja que coincidix amb el dia de les eleccions nord-americanes.

'The Art of the Deal' ('L'art de l'acord') es projectarà fora de competició com a colofó a la jornada d'aquest dimarts, a les 22 hores a la Filmoteca de València, segons ha informat el festival en un comunicat.

Es tracta de la primera vegada que s'emet en pantalla gran a tot el món aquesta producció estatunidenca de 50 minuts feta per Jeremy Konner, que ha gravat aquest mateix any a partir del 'best-seller' homònim de Donald Trump, amb actuacions de Ron Howard i Alfred Molina.

La resta de la jornada els migmetratges de Secció Oficial tindran els tres passes habituals a la sala Berlanga de la Filmoteca. A les 18 hores es projectarà 'Clitopraxis' (Emmanuel Laborie, França, 2016), que narra la història del descobriment i investigació del seu protagonista sobre l'existència del seu clitopraxis, un òrgan sexual masculí, l'existència del qual només ignorava ell.

A aquesta proposta li seguirà 'El hermano' (Christian Becker / Oliver Schwabe, Àustria, 2015), una història sobre Suse i el seu germà autista Mike que viuen amagats en unes instal·lacions abandonades.

A les 20 hores serà el torn de 'La gruta' (Vincent Le Port, França, 2015), presentada pel seu director i el seu protagonista, Zoé Cauwet. El film se centra en Céleste, una vigilant de campament que es prepara per a anar-se'n d'un lloc en els confins de la costa bretona quan una nena desapareix.

A continuació, i amb la presència de la seua directora Julie Gourdain, es projectarà 'Un gran silenci' (França-Bèlgica, 2015), ambientada en 1968, en la qual Marianne coneix als 19 anys a altres xiques amb secrets que s'han tornat inconvenients en una llar per a joves, lluny de la seua família i amics.

Samurais, música i tornada al País Basc

Fora de concurs, la secció Inèdits de La Cabina -que exhibix migmetratges de directors consagrats a l'aula Magna del Centre Cultural La Nau de València - comptarà a les 18 hores amb la pel·lícula 'Los hombres que caminan sobre la cola del tigre' (Akira Kurosawa, Japó, 1945) en què un samurai fuig del seu germà travessant el bosc al costat dels seus guardaespatlles disfressats de capellans.

A la mateixa hora, l'espanyola 'Margarita y el lobo' (Cecilia Bartolomé, 1969) mostrarà com una xica s'enfronta amb un jutge eclesiàstic mentre es narra el seu passat mitjançant records fragmentats encadenats a través de números musicals.

La secció Amalgama, també ubicada al La Nau, oferirà a les 20 hores la també pàtria 'La sonrisa telefónica' (Aitziber Olaskoaga, 2016) en la qual una dona decideix deixar el seu treball i tornar al seu poble natal al País Basc no sense abans gravar en vídeo als seus companys, l'edifici i ella mateixa; i 'Mientras hay vida, hay esperanza' (Però Kvesic, Croàcia, 2016) en la qual l'autor parla de la pèrdua de forces a partir de la barreja de rutina diària, llibres i mort.

Finalment, a les 22 hores tancaran la jornada la italiana 'Sparks' (Chiara Caterina i Francesco Napoli, 2016) que retrata un fragment de vida en dos temps; i l'estatunidenca 'A million milers away' (Un milió de milles de distància; Jennifer Reeder, 2014) en què una dona adulta (la directora) a la vora del col·lapse i un grup d'adolescents (el cor) experimenten simultàniament el pas a la majoria d'edat.

El Festival de Migmetratges de València projectarà fins al pròxim diumenge 13 de novembre 25 projectes de 13 països diferents que competeixen en la Secció Oficial, després d'haver estat seleccionats entre les més de 380 pel·lícules que es van presentar al certamen.

El festival La Cabina està organitzat per l'Aula de Cinema de la Universitat de València (UV), CulturArts-IVAC i la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport a través de la direcció general de Cultura i Patrimoni i amb el patrocini de Cerveses Turia i Caixa Popular.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento