Comunitat Valenciana

Desmantellen un laboratori de cocaïna en un xalet de Riba-roja de Túria i intervenen 12 quilos

  • VALÈNCIA, 13 (EUROPA PRESS)
Part del material confiscat
Part del material confiscat
EUROPA PRESS
Part del material confiscat

Agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil han desmantellat en un xalet de Riba-roja de Túria del Turia (València) un laboratori d'extracció secundària de cocaïna -que venia dins d'un "líquid viscós"- i han detingut quatre homes d'entre 34 i 61 anys, tres d'origen espanyol i un d'origen colombià, com a presumptes autors de quatre delictes de tràfic de drogues. Tots ells amb antecedents policials.

Així ho ha donat a conéixer aquest dimarts el delegat del Govern d'Espanya a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, en atenció als mitjans per a informar d'aquesta operació contra el narcotràfic, que ha acabat amb una "banda organitzada" i que segons ha dit, ha sigut "especialment complexa" perquè comptava amb "fortes mesures de seguretat".

En total, els agents van realitzar cinc registres a València, Riba-roja de Túria, L'Eliana, Xella i Canals on s'han intervingut quasi 12 quilos de cocaïna, 700 quilos de precursors, 58 grams d'anfetamina, 48 grams de metanfetamina, 77 grams de marihuana, 5.000 euros, una premsa hidràulica, tres motles per a droga, planxes amb diferents logotips, tres balances, una màquina de comptar diners, una màquina d'envasar al buit, tres assecadors artesanals, 20 telèfons mòbils i una escopeta de canons retallats.

Segons ha explicat, les investigacions es van iniciar a l'inici de l'any, quan els agents van tindre coneixement que un grup de persones podria estar muntant un laboratori d'extracció de drogues, després de detectar "grans compres de productes químics d'una empresa d'un polígon de Paiporta que es traslladen a xalet de Riba-roja de Túria".

La singularitat d'aquest laboratori, ha explicat Moragues, és que es tractava d'un laboratori d'extracció secundària de cocaïna que venia dins d'un "líquid viscós", del que calia extraure-la i a partir d'ací, fer un motle en pastilles i després vendre-les.

A principis de febrer els agents van realitzar una entrada en el xalet on van localitzar un laboratori d'extracció secundària de droga, així com van intervenir quatre quilos de cocaïna ja processada, 700 quilos de precursors, una premsa hidràulica, motles, logotips, planxes per a realitzar paquets, uns 3.000 euros i van detindre tres homes.

Posteriorment, els policies van registrar el domicili d'un dels ara detinguts i van intervenir set quilos de cocaïna, embalats i empaquetats.

L'endemà passat, els agents van detindre un altre membre del grup i van realitzar dos nous registres, un en una nau de Canals i un altre en un domicili de Xella on van intervenir 58 grams d'anfetamina, 48 de metanfetamina, 77 grams de marihuana, quatre grams d'haixix, 20 telèfons mòbils i una escopeta de canons retallats.

Finalment, investigadors van esbrinar que els sospitosos rebien enviaments de cocaïna que es trobava dins d'un "líquid viscós" per a posteriorment realitzar en el laboratori l'extracció secundària per a la seua conversió i transformació en paquets de cocaïna per a la seua venda i distribució. Els detinguts, amb antecedents policials, han passat a disposició judicial.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento