Comunitat Valenciana

La Comunitat Valenciana, entre les quals més morts per ofegament registra l'agost amb d'11

  • Un total d'11 persones han mort ofegades en espais aquàtics de la Comunitat Valenciana en el mes d'agost d'enguany, segons l'Informe Nacional d'Ofegaments, que elabora la Reial Federació Espanyola de Salvament i Socorrisme.

La Comunitat es col·loca així com la primera autonomia al costat d'Andalusia amb major nombre de morts per esta causa, doncs totes dues sumen més d'un terç dels successos amb víctimes mortals, en un llistat en què també apareixen Galícia, on s'han produït huit morts, Illes Balears (7), Catalunya (6), Canàries (4), Castella-la Manxa, Castella i Lleó i el País Basc (dos en cada cas), Aragó, Cantàbria, Extremadura i Madrid, amb una persona morta en cada territori.

En canvi, durant el mes d'agost no existixen registres d'ofegaments en espais aquàtics d'Astúries, Ceuta, La Rioja, la Ciutat Autònoma de Melilla, Múrcia i Navarra, segons han informat en un comunicat.

Agost, amb 57 morts (una mitjana d'1,8 per dia), s'ha convertit en el mes més tràgic de les platges, piscines i altres espais aquàtics a Espanya, després de juny i juny en els quals han mort 55 persones a cadascun d'ells.

En el conjunt de l'any, sis comunitats aglutinen el 74% de les morts en espais aquàtics. Es tracta de Galícia, amb 54 morts, Andalusia amb 53 morts, Canàries amb 47, Comunitat Valenciana (38), Illes Balears (26) i Castella i Lleó (21).

Des de començament d'any, el 53% dels ofegaments (170 sobre el total) s'han produït en platges, el 18,4% en rius (59), el 7,2% en piscines (23) i la resta, que suposa el 21,5% (69), en altres espais aquàtics com canals, ports, pantans, basses, torrents i tolls.

El 61% dels successos han passat en les hores centrals del dia, entre les 12.00 i les 20.00, i gairebé en nou de cada deu ocasions no havia servici de vigilància de l'espai aquàtic on ha ocorregut l'ofegament.

Del total dels 321 morts per ofegament, el 76% eren de nacionalitat espanyola, el 81% homes i el 61% tenia 45 o més anys; mentre que el 45% eren banyistes, el 8% estava treballant, i el 35% es consideren accidents en el medi aquàtic no relacionats amb cap d'estes activitats.

Durant el mes de juliol, la Reial Federació Espanyola de Salvament i Socorrisme ha posat en marxa la campanya #StopAhogados, en les xarxes socials, mitjançant la que es difonen consells i recomanacions per a evitar accidents en mitjans aquàtics.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento