Comunitat Valenciana

L'intendent del Palau de les Arts de València, Davide Livermore, anuncia la seua dimissió

  • (EUROPA PRESS)
Davide Livermore
Davide Livermore
EUROPA PRESS
Davide Livermore

L'intendent-director artístic del Palau de les Arts Reina Sofia de València, Davide Livermore, anunciarà hui la seua dimissió com a màxim responsable del coliseu, que dissabte que ve, 9 de desembre, arranca la

temporada 2017-2018.

L'artista italià ha convocat una compareixença davant els mitjans de comunicació a les 13.30 hores en què donarà detall dels motius de la seua decisió que, en tot cas, no són personals.

Livermore va accedir al càrrec d'intendent dels Arts el 26 de gener de 2015 en substitució de Helga Schmidt, a causa de la investigació judicial oberta sobre la gestió al capdavant de l'òpera valenciana de la dirigent austríaca.

Director d'escena, escenògraf, dissenyador de vestuari i il·luminació, cantant, ballarí, actor, guionista i pedagog són algunes de les facetes que el responsable artístic del Palau dels Arts ha desenvolupat en els seus més de 22 anys de carrera, durant els quals ha cantat en els principals teatres d'òpera del món amb artistes com ara Luciano Pavarotti, Plácido Domingo, Josep Carreras, Zubin Mehta, Mirella Freni, Lucca Ronconi, Andrei Tarkovsky o Zhang Yimou. Una trajectòria que ha consolidat tant en els principals escenaris del continent com a xicotets teatres de la seua Itàlia natal.

Des del 2002, Livermore és director artístic del Teatre Baretti de Torí, on es dedica al teatre musical experimental, tasca que compagina en esta mateixa ciutat amb la seua tasca docent en l'escola d'arts del Teatre Stabile, segons la informació de la web dels Arts.

Com a director d'escena ha treballat per als principals teatres italians: Maggio Musicale Fiorentino, Regio de Torí, San Carlo de Nàpols, Carlo Felice de Gènova, La Fenice de Venècia, així com per al Festival Rossini de Pésaro.

Fora del seu país ha sigut requerit per les òperes de Filadèlfia (Estats Units), Montpeller i Avinyó (França), a més del Bunka Kaikan de Tòquio i el Seoul Arts Center. A Espanya ha presentat els seus muntatges a l'Òpera de la Corunya, el Teatre Arriaga de Bilbao i el Teatre de la Zarzuela de Madrid.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento