Comunitat Valenciana

València liquida el PAI de Quatre Carreres i assumeix la gestió directa del pla urbanístic

  • L'Ajuntament rescindeix el contracte pel "incompliment dels terminis d'execució de les obres d'urbanització".
  • Reclama 3,3 milions a l'antic agent urbanitzador per les obres no realitzades.
  • Urbanisme va executar i va obrir fa un any els carrers amb la fiança dipositada.
  • La promoció d'habitatges es reactiva després de l'obertura de L'Alqueria del Basket i l'anunci de la finalització de la línia T-2 de Metrovalencia.
La calle Ángel Villena, a la altura del polideportivo de Quatre Carreres, tras la apertura de los viales.
La calle Ángel Villena, a la altura del polideportivo de Quatre Carreres, tras la apertura de los viales.
20MINUTOS.ES
La calle Ángel Villena, a la altura del polideportivo de Quatre Carreres, tras la apertura de los viales.

La finalització del pla urbanístic de Quatre Carreres, paralitzat durant anys per l'esclat de la bombolla immobiliària, està més prop de completar-se després d'anys d'embós burocràtic. L'Ajuntament de València està donant els últims passos per a resoldre l'adjudicació del PAI i liquidar el contracte amb la mercantil Urbanitzadora Quatre Carreres SL, actualment en concurs de creditors, per "incompliment dels terminis d'execució de les obres d'urbanització" i de "obligacions essencials" signades.

De fet, solament falta que el ple del Consistori ratifique la decisió d'assumir la gestió directa per part de l'Ajuntament, a proposta de la Regidoria de Desenvolupament Urbà. L'últim tràmit pendent era un dictamen del Consell Jurídic Consultiu, que finalment ha donat el vistiplau des del punt de vista legal a la resolució del Pla d'Actuació Integrada (PAI).

Aquest fet suposa, a més, la liquidació del contracte i la reclamació de 3,33 milions d'euros a l'antic agent urbanitzador, que és la diferència entre les garanties dipositades per les dues unitats d'execució en les quals es va dividir el PAI i la suma de les obligacions pendents. Entre aquestes últimes es troben les obres compromeses i no executades.

L'Ajuntament de València va escometre fa un any, amb part d'aquestes garanties, les obres essencials per a obrir els vials al trànsit: pavimentació de la calçades, construcció de voreres, sanejament, enllumenat i col·locació de l'enllumenat públic i de senyals de circulació. No obstant açò, encara falten per executar els treballs d’enjardinament i la col·locació de mobiliari urbà.

L'àmbit d'actuació de les obres d'aquest sector, situat al sud de la ciutat, comprèn els carrers Ángel Villena, Pintor Juan de Ribera Berenguer, Entrada de Fava, Alcalde Gisbert Rico i Bomber Ramón Duart. Totes elles estan situades entre les avingudes Germans Maristes i Antonio Ferrandis.

Reactivació de l'activitat immobiliària

Aquest pla urbanístic era l'únic de la ciutat que havia deixat carrers sense finalitzar, un fet que durant uns set anys havia impedit el normal accés a instal·lacions com la Ciutat del Rugbi i dificultava la mobilitat dels veïns. L'entrada en concurs de creditors de l'agent urbanitzador va suposar la paralització del sector, en el qual amb prou faenes s'han construït el 30% de les 1.700 habitatges previstos.

L'obertura dels carrers ha animat durant l'últim any la venda de solars, alguns dels quals ja anuncien la pròxima construcció de promocions d'habitatges. A més, l'anunci de la represa de les obres en la línia T-2 de Metrovalencia amb fons europeus i la recent obertura de L'Alqueria del Basket també poden ser un revulsiu per a aquesta zona, pròxima a enclavaments com la Ciutat de la Justícia o la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento