Comunitat Valenciana

A juí la mare de la xiqueta rescatada en una cornisa d'Alacant i la seua parella per abandó, maltractaments i vexacions

  • El magistrat titular del jutjat d'instrucció 8 d'Alacant ha dictat orde de processament per maltractaments, abandó de menor i delicte lleu de vexacions contra la mare de la xiqueta rescatada pels bombers de la cornisa d'un edifici de la plaça dels Luceros de la ciutat el passat 1 de març i la seua actual parella, per uns fets anteriors a este succés.
Xiqueta en la cornisa de la Plaça de Luceros
Xiqueta en la cornisa de la Plaça de Luceros
Europa Press
Xiqueta en la cornisa de la Plaça de Luceros

Este procediment es va iniciar arran d'una denúncia del pare biològic de la menor contra la mare i l'actual parella sentimental d'esta. La causa derivada d'esta denúncia està separada de la qual va investigar el succés de el 1 de març, que es troba en el jutjat penal 3, a l'espera de juí. A més, el Jutjat de Família va donar la custòdia al pare biològic de la xiqueta.

Segons han informat a Europa Press fonts judicials, el magistrat instructor de la causa derivada de la denúncia del progenitor ha dictat interlocutòria d'obertura de procediment abreujat, el pas previ al fet que s'assigne el cas a l'òrgan encarregat d'enjudiciar els fets.

Segons ha precisat l'advocada del progenitor de la xiqueta, Loreto Martínez, els delictes imputats a la mare i la seua actual parella sentimental són anteriors a el 1 de març i obeïxen al fet que l'acusada "va deixar sola" a la menor "en més d'una ocasió", per la qual cosa el pare demana que es condemne a la mare per un delicte d'abandó tipificat en l'article 229 del Codi Penal, que porta implícita una pena major quan qui perpetra el delicte és el responsable legal del menor.

L'advocada ha detallat que en la causa separada que investiga el succés de l'1 de març, quan la xiqueta es va quedar sola en la casa i es va encimbellar a una cornisa de l'edifici, s'aplicaria a la mare el delicte d'abandó temporal, tipificat en l'article 230 del Codi Penal, que implica penes inferiors.

Així mateix, respecte a la denúncia de maltractaments i vexacions contra el company sentimental de la mare de la menor, l'advocada del pare biològic ha manifestat que la xiqueta va informar a la dona del mal tracte que patia per part de la seua parella, i este no va fer "res".

Així mateix, en referència a unes gravacions de la menor efectuades per la mare en la qual la xiqueta presumptament l'exculpava a ella i la seua parella, l'advocada del pare biològic ha expressat que "ells pensaven que amb eixes gravacions arxivaven la causa", però el jutge "no dóna credibilitat a les gravacions", ha apuntat.

Per la seua banda, l'advocat de la denunciada, José Javier Sáez, ha indicat en declaracions a Europa Press que estan "tranquils", i que el cas "no va a anar a més", i en eixe sentit ha indicat que "confia" en la innocència de la seua representada i ha reiterat que "no la van a condemnar".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento