Comunitat Valenciana

Oltra espera que Delegació del Govern haja "après la lliçó" i garantisca la seguretat en l'Aplec del Puig

  • La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha manifestat este divendres que espera que la Delegació del Govern "haja après la lliçó", després del succeït el passat 9 d'octubre, i garantisca "la seguretat i la llibertat" dels assistents a la celebració de l'Aplec del Puig, organitzat pel Bloc, després que el grup d'extrema dreta Espanya 2000 haja animat a acudir a l'acte.
Oltra després del ple del Consell
Oltra després del ple del Consell
EUROPA PRESS
Oltra després del ple del Consell

Així ho ha indicat Oltra en la roda de premsa posterior al ple del Consell, qui ha remarcat que el dret a la reunió pacífica està arreplegat en a l'article 21 de la Constitució i ha lamentat que alguns s'emparen en ell per a "impedir que uns altres expressen les seues opinions" com va ocórrer el passat 9 d'octubre, dia de la Comunitat Valenciana.

"El 9 d'octubre no hi havia dos concentracions, hi havia una manifestació convocada per a expressar una sèrie d'idees en favor del valencià i una altra que el que volia era impedir el dret de reunió pacífica de la gent que demanava el 'Sí al valencià'", ha indicat.

Al seu juí, els poders públics han d'evitar que eixe tipus de situacions ocórreguen i garantisquen que les persones es puguen reunir "pacíficament" i manifestar les idees que vullguen "sense que un altre venja a molestar, pegar pals o insultar".

"Supose que la delegació del Govern açò ho sap i farà el que ha de fer per a garantir el dret de reunió pacífica de les persones que porten fent-ho dècades i que expressen les seues idees", ha remarcat.

Per açò, espera que la Delegació del Govern "tinga la situació controlada" i el cordó de seguretat que ha previst "garantisca la seguretat dels assistents a l'Aplec del Puig".

MANIFESTACIÓ CONTRA EL FEIXISME

D'altra banda i qüestionada per si algun membre del Consell assistirà a la manifestació d'este dissabte contra el feixisme, Oltra ha indicat que tota expressió pública que se situe contra la violència és "benvinguda" i és "sana democràticament", però ha admès desconéixer si algun representant de l'executiu valencià assistirà. "Jo no aniré perquè tinc presentació fallera", ha apuntat.

No obstant açò, ha assenyalat que "tot el que siga rebuig a la violència", el Consell estarà ací i ho recolzarà "en abstracte".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento