Comunitat Valenciana

Puig posa a disposició de Galícia els mitjans de la Comunitat

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha oferit este dilluns a la Xunta de Galícia els mitjans humans i materials dels quals disposa la Comunitat Valenciana per a col·laborar en les tasques d'extinció del més de centenar d'incendis que està afectant este territori.
Galícia incendis.
Galícia incendis.
EUROPA PRESS
Galícia incendis.

Puig, en declaracions als mitjans després de presentar el pla per a la construcció, reforma i millora dels centres educatius de la Comunitat, ha explicat que este dilluns es posarà en contacte amb la Xunta de Galícia per a oferir esta ajuda davant "una situació que és extremadament preocupant".

Sobre este tema, ha mostrat la "màxima solidaritat" amb Galícia i sobretot amb les famílies de les tres persones que han mort en estos incendis. Així, ha apuntat que "el pitjor" dels incendis és "sempre" la pèrdua de vides humanes ja que "restaurar la vida de les muntanyes es pot, però restaurar la vida de les persones no".

D'altra banda, Puig ha agraït a la societat valenciana la resposta que ha tingut en els últims mesos "tan positiva" ja que entre tots, inclosos els mitjans de comunicació, s'ha ajudat "a conscienciar sobre la necessitat que té tots els ciutadans sobre el que ens estem jugant".

Així, ha recordat que a la Comunitat Valenciana "preocupa molt" esta situació de sequera estructural perquè si no plou prompte "a més de les pèrdues econòmiques en el sector del camp que se'n van a produir mediambientalment els costos van a ser molt greus". La Generalitat Valenciana ha ampliat fins al 30 d'octubre la prohibició d'autoritzacions para cremes agrícoles a menys de 500 metres de terreny forestal.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento