Comunitat Valenciana

Un total de 18 entitats signen el pacte per a convertir Paterna en model de ciutat innovadora i intel·ligent

  • L'Ajuntament de la localitat valenciana de Paterna ha formalitzat este dijous el Pacte Local de Paterna per la Innovació, una iniciativa conjunta dels principals agents locals de la R+D+i amb la qual el consistori pretén fer de la innovació "el motor de desenvolupament econòmic i social de Paterna" i a la qual s'han sumat 18 entitats.

L'acord s'ha subscrit este dijous en el Parc Científic de la Universitat de València (UV) per part d'un total de 18 entitats i organismes entre els quals figuren l'Agència Valenciana de la Innovació, la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València, Cambra València o la Confederació Empresarial Valenciana (CEV), segons ha informat el consistori de Paterna en un comunicat.

L'alcalde del municipi, Juan Antonio Sagredo, juntament amb el Vicepresident executiu de l'Agència Valenciana de la Innovació, Andrés García Reche i el Director del Parc Científic, Juan Antonio Raga, han sigut els encarregats d'explicar els objectius del pacte i de destacar la importància de "promoure conjuntament la innovació com a ferramenta de transformació social, empresarial i institucional al servici de tots i totes".

Durant la seua intervenció, Sagredo ha incidit en el potencial de Paterna com a municipi aglutinador de tots els agents que intervenen en els processos d'innovació. "En les 5 àrees industrials del nostre terme municipal es concentren empreses productives, de servicis, instituts tecnològics, organismes científics universitaris, una delegació del Centre Superior d'Investigacions Científiques i infraestructures tècniques i de formació", ha assenyalat el primer edil.

Referent a açò, també ha indicat que "el paper de les administracions és el d'impulsar, dinamitzar i canalitzar totes aquelles iniciatives que s'orienten a fomentar i consolidar la innovació".

A més, ha explicat que este Pacte "és el punt de partida del full de ruta que s'ha marcat el consistori per a convertir Paterna en un model de ciutat innovadora" i ha assenyalat que des de l'Ajuntament ja estan treballant en un document base que "possibilite el diàleg, el debat i el consens de tots els firmants" que permeta continuar amb la ruta iniciada.

Per la seua banda, Juan Antonio Raga ha manifestat que les universitats públiques valencianes, amb els seus parcs científics, han realitzat una "decidida aposta" per generar ecosistemes d'innovació en entorns universitaris.

"En el nostre cas, el del Parc Científic de la Universitat de València, hem de destacar que malgrat els seus quasi 10 anys de vida, compta amb més de 500 llocs de treball, dels quals un 70% són emprats amb qualificació universitària i quasi la mitat és ocupació femenina. Per tant, és un marc d'innovació singular i forma part d'eixa nova economia que nostra terra necessita", ha puntualitzat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento