Comunitat Valenciana

Cultura recupera l'ajuda per a activitats de foment lector en les biblioteques públiques de la Comunitat Valenciana

  • La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha recuperat les subvencions per a la realització d'activitats de foment de la lectura en biblioteques i agències de lectura públiques de les entitats locals de la Comunitat Valenciana.

Estes ajudes no es convocaven des de l'any 2010 i estan dotades amb 100.000 euros perquè en les biblioteques es realitzen activitats relacionades amb l'àmbit de la literatura, la creació literària i l'hàbit lector.

Podran sol·licitar estes subvencions totes les entitats locals valencianes titulars de centres de lectura públics municipals integrats en la Xarxa de Biblioteques Públiques de la Comunitat, segons informa la Generalitat.

El termini de presentació de les sol·licituds serà de 15 dies naturals a explicar des de l'endemà al de la publicació de la present resolució en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. Les sol·licituds es faran exclusivament per mitjans electrònics.

Les biblioteques són un eix important en les accions de difusió i millora d'accés a la lectura i un dels pilars que sostenen el Pla valencià del llibre i la lectura 'Llegim, Llegim, Llegim'.

Estes ajudes al foment de la lectura se sumen a les convocatòria d'adquisició d'equipament i a la de compra de material bibliogràfic que han sigut convocades enguany. En total es destinaran 774.000 euros a les biblioteques públiques.

D'altra banda, s'han convocat les subvencions destinades a mancomunitats que presten servicis mancomunats d'arxiu en el territori valencià, per un import de 50.000 euros.

Seran subvencionables a través de la present convocatòria els gastos derivats de l'externalización dels servicis d'arxiu, mitjançant la contractació de personal arxiver, per a l'organització i descripció dels arxius que formen part dels servicis mancomunats d'arxiu, i estes activitats hauran d'estar realitzades durant el període comprès entre l'1 de gener i el 30 de setembre.

El termini de presentació de sol·licituds serà de 20 dies hàbils a partir d'este dilluns i podran ser objecte d'estes subvencions les mancomunitats de municipis que presten servicis mancomunats d'arxiu als municipis valencians i que realitzen despeses amb eixa finalitat. Estes despeses hauran de tindre un cost mínim de 5.000 euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento