Comunitat Valenciana

Ribó demana al Governe rapidesa en l'estudi del túnel passant perquè el Corredor no tinga un "semàfor" a València

  • VALÈNCIA, 4 (EUROPA PRESS)

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha demanat este dilluns al Govern central que l'estudi del túnel passant -des de la futura estació Central fins a l'entorn del límit dels termes municipals d'Alboraia i Meliana- es plantege "ràpidament" perquè el Corredor Mediterrani no trobe en la ciutat de València "un semàfor com el dels cotxes, el semàfor d'Europa". "No pot haver-hi Corredor Mediterrani sense una solució integral de València", ha sentenciat.

El primer edil ha fet estes declaracions en roda de premsa en ser preguntat per la licitació per part del Ministeri de Foment de la redacció del nou estudi informatiu del nou eix pasante nord-sud de la xarxa arterial ferroviària de València, el pressupost orientatiu de la qual ascendix a 880 milions d'euros, segons publica este dilluns el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), així com per la licitació de la redacció del nou estudi informatiu de línia d'alta velocitat entre València i Castelló.

Ribó ha assegurat que el túnel passant és un tema que "preocupa" al consistori "perquè es parla molt, es donen nombres i després les coses s'allarguen d'una manera infinita". De fet, ha dit, "no pareixia tan complicat" i "en la reunió amb el ministre donava la sensació de que açò en uns mesos es podria arreglar".

"Nosaltres no volem desesperar però és un tema que s'ha de plantejar ràpidament perquè el Corredor Mediterrani si no es fa açò ràpidament tindrà un semàfor com el dels cotxes, el semàfor d'Europa", ha incidit.

Al seu entendre, "ara el fonamental és que l'estudi del túnel passant avence i es concrete" i, a continuació, "cal continuar perquè no s'ha parlat encara i ningú ha dit gens ni de l'estació famosa -la futura Estació Central de València- ni del túnel que ix de l'estació nova per davall de les Grans Vies, perquè l'anterior està rebutjat, de l'Avinguda d'Aragó fins al Politècnic".

Pel que fa a la redacció del nou estudi informatiu de línia d'alta velocitat entre València i Castelló, l'alcalde ha assegurat que li sembla "molt bé, estupend", però ha puntualitzat que "si no tenim estació i no tenim el túnel que vaja des de l'estació fins a l'eixida pel Politècnic, que això està en l'aire igual que l'estació, eixe tram servirà de poc perquè no estarà connectat amb res".

"Amb tots els meus respectes -ha dit- la connexió València-Castelló amb doble línia està molt bé però mentre no tinguem estació què connectem de València? És fer un tros de línia que després no es podria utilitzar", ha advertit.

RAJOY, "MÉS DEL MATEIX"

Així mateix, Ribó s'ha referit a la informació que donava el president del Govern, Mariano Rajoy, este cap de setmana durant la Interparlamentaria del PP que es va celebrar a València, d'al voltant de 2.000 milions d'euros per a l'estudi informatiu del túnel passant i la doble línia València-Castelló, una informació que l'alcalde de València ha recordat "ja sabíem", ja que quan va vindre el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, per a parlar de la situació del Parc Central "va comentar ja que Adif anava a fer l'estudi de la zona des del bulevard on deixa l'AVE de vindre enterrat, fins a l'actual connexió de les Grans Vies, tot el túnel pasante".

"Per tant, molta informació nova no tenim", ha puntualitzat Ribó: "El que ha dit el senyor Rajoy és pràcticament una mica més del mateix. Em pareix important, no és que el vullga menysprear, però és una informació ja coneguda, ja ací hi havia un compromís previ del ministre de Foment que en definitiva el senyor Rajoy consolida".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento