Comunitat Valenciana

El PP acusa a Montón de generar inseguretat amb la seua "inacció" davant el brot de legionel·la

  • "Des de l'ajuntament es diu una cosa, des de la Conselleria altra i des de l'empresa d'aigües una diferent", explica.
  • "Solament té dues eixides: o cessar a la directora general de Sanitat o dimitir, que seria el més digne", adverteix José Juan Zaplana.
  • "No es pot consentir que la conselleria jugue amb la salut dels valencians, que hi haja falta de transparència i que no s'haja aportat cap tipus d'informació", lamenta.
El 'popular' en las Corts
El 'popular' en las Corts
TWITTER JUAN JOSÉ ZAPLANA
El 'popular' en las Corts

El coordinador de Política Social del PP en les Corts Valencianes, José Juan Zaplana, ha acusat a la consellera de Sanitat, Carmen Montón, de "generar un clima d'inseguretat i alarma social entre la població amb la seua "inacció, les seues contradiccions i falta d'informació", en la gestió del brot de legionel·la detectat en la localitat valenciana de Xiva.

En un comunicat, Zaplana ha advertit que la titular de Sanitat "solament té dues eixides davant la situació d'alarma social que ha generat: o cessar a la directora general de Sanitat o dimitir, que seria el més digne". "Ha demostrat no estar a l'altura que la sanitat valenciana es mereix", ha asseverat.

Gestió “esperpèntica”

En aquest sentit, ha qualificat d’"esperpèntica" la gestió de la Conselleria després de la detecció del brot de legionel·la. Segons ell, primer "van anunciar que el brot estava tancat sense haver esbrinat on estava el focus, després "delimiten el brot a la xarxa de proveïment", més tard "l'empresa que gestiona la xarxa ho desmenteix" i, per a finalitzar, "la Conselleria es desmenteix a si mateixa i confessa que el brot no està tancat".

El 'popular' també ha titllat d’"alarmant" la "inacció i incompetència" del departament que dirigeix Montón. "No pot ser que, quasi un mes després de declarar-se el brot de legionel·la a Xiva, encara no sapiguem què ha passat, en quin punt de la localitat ha sigut, ni com ha passat; si hi ha focus o no i si està realment controlat".

Per a Zaplana, "la gravetat de l'assumpte exigeix de nivell institucional", perquè, al seu judici, "no es pot consentir que la conselleria jugue amb la salut dels valencians, que hi haja falta de transparència i que no s'haja aportat cap tipus d'informació". "La salut dels valencians no entén de subterfugis, entén d'informació i transparència, aqueix és l'únic camí per a tranquil·litzar a una població", ha reivindicat.

"Galimaties sanitari"

Davant aquesta situació, ha lamentat que "els valencians ja no saben si confiar en la Conselleria o si posar en quarantena el que s'està dient des del Consell", mentre "la realitat és que assistim a un galimaties sanitari" perquè "des de l'ajuntament es diu una cosa, des de la Conselleria altra i des de l'empresa d'aigües una diferent".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento