Comunitat Valenciana

La IV edició 'RSEncuentro' convertirà València en seu nacional del debat sobre responsabilitat social al setembre

  • La quarta edició de 'RSEncuentro' convertirà València en seu nacional del debat sobre Responsabilitat Social els dies 28 i 29 de setembre. Esta edició portarà per títol 'Territoris Socialment Responsables' i reunirà administracions públiques, empreses i entitats socials de tota Espanya, segons ha informat l'organització en un comunicat.

La trobada congregarà 35 persones expertes en Responsabilitat Social i inclou conferències i tallers sobre turisme responsable o innovació social, entre altres activitats. Així mateix, este esdeveniment està organitzat per la consultora CIMS i patrocinat per la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social i Cooperació, l'Agència Valenciana de Turisme i Caixa Popular.

Després de les seues tres edicions anteriors, realitzades a Vila-real, Madrid i Santiago de Compostel·la, el 'RSEncuentro' arriba a València per a obrir el debat sobre els 'Territoris socialment responsables' coincidint amb l'any en què València és Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible per Nacions Unides i una de les capitals espanyoles capdavanteres en sostenibilitat urbana.

Durant els dos dies que dura el congrés organitza xarrades, debats i tallers moderats per experts nacionals entorn de cinc eixos fonamentals: el turisme sostenible; la diversitat, riquesa i talent en les organitzacions; la innovació social; els mitjans de comunicació i la RS i les organitzacions saludables.

El RSEncuentro s'ha posicionat en quatre anys com un fòrum dinamitzador de les inquietuds de diferents col·lectius professionals per a desenvolupar nous models d'empresa, més vinculats al territori i més compromesos amb les persones.

UNA PROGRAMACIÓ DIVERSA

El coordinador de la trobada, Jaume Fons, ha destacat que l'objectiu és "posar el focus, durant 48 hores, en el benestar de les persones en tots els àmbits: en la seua vida individual, en el seu aspecte social, com a persones treballadores o com a persones consumidores".

"Tots tenim una responsabilitat individual i col·lectiva a l'hora de generar un territori socialment responsable i volem que siga a València on l'administració pública, les empreses, la universitat i totes les organitzacions i col·lectius que ho desitgen, estiguen presents per a parlar i crear idees comunes entorn de la responsabilitat social", ha afegit.

En la primera jornada, el dijous 28 de setembre, territoris com Galícia o Extremadura i ciutats com Vitòria, Madrid o València explicaran què mesures estan implementant per a fer reals les metes marcades per Nacions Unides a través dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Durant la jornada del divendres 29, RSEncuentro organitza més de 15 hores en cinc tallers simultanis que generaran respostes als reptes que plantegen àmbits com el turisme sostenible i l'equilibri en les ciutats, les organitzacions saludables, la diversitat intel·lectual, el paper dels mitjans de comunicació en la difusió de la RSE o la innovació social.

També hi haurà ocasió perquè les persones assistents puguen triar guanyador a un dels sis projectes que han sigut seleccionats per a formar part de les microintervenciones, en l'espai de 'La RSE en viu'.

Es tracta d'iniciatives que abasten des de cultura vertebradora del territori, el reciclatge, projectes socials amb impacte en la societat o la sostenibilitat del sector tèxtil.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento