Comunitat Valenciana

Publiquen por primera vegada en valencià els contes "més socials i negres" de Blasco Ibáñez

  • Els relats parlen sobre la gent de la seua terra i les problemàtiques que patien, com l'explotació laboral, la corrupció política, la màfia i la misèria.
  • El llibre es pot adquirir en el portal www.valenciaimmaterial.com i pròximament en llibreries de Comunitat Valenciana i Catalunya.
  • La traducció d'aquestes obres, reunides baix el títol 'Contes de la condemnada', l'ha realitzada el filòleg Juli Jordà i conté il·lustracions de l'artista Saida Graner.
Contes de la condemnada de Vicente Blasco Ibáñez
Contes de la condemnada de Vicente Blasco Ibáñez
EDITORIAL L'ENCOBERT
Contes de la condemnada de Vicente Blasco Ibáñez

L'editorial L'Encobert publica en valencià, "por primer vegada i després de més d'un segle de la primera edició", els relats "més socials i negres" de l'escriptor Vicente Blasco Ibáñez, reunits amb el títol 'Contes de la condemnada' Així, els lectors poden gaudir en esta llengua les històries que l'autor valencià va publicar sobre la gent de la seua terra i les problemàtiques que patien i que, "desgraciadament, continuen d'actualitat", assenyalen les matexes fonts.

El filòleg Juli Jordà, d'UiDOS Servicis Lingüístics, ha fet la traducció i l'adaptació per a l'editorial L'Encobert, de l'empresa cultural València Immaterial. Els relats s'acompanyen de les il·lustracions de l'artista Saida Graner i el pròleg de l'historiador Vicent Baydal.

'Contes valencians 2: contes de la comdemnada' reflecteix el "Blasco Ibáñez més realista i reivindicatiu". "Blasco usa la ploma per a descriure la realitat social que desitja canviar i denunciar les pràctiques del caciquisme polític i empresarial. És un llibre on podem trobar ambientades a València histories d'explotació laboral, corrupció política, màfia i, en general, de misèria", expliquen els impulsors del projecte cultural en un comunicat.

El llibre, que forma part del projecte 'La València de Blasco Ibáñez' -una app turística del gestor cultural José López Camarilles per a convertir València en la primera ciutat museu del patrimoni immaterial-, es pot adquirir en el portal www.valenciaimmaterial.com i pròximament en llibreries de Comunitat Valenciana i Catalunya.

Esta traducció al valencià de Blasco s'afegeix a 'Contes valencians', publicada al desembre del 2016 per L'Encobert, i a les novel·les de temàtica valenciana que edita l'Austrohongaresa, per a celebrar l'any Blasco Ibáñez "i reivindicar el seu valencianisme i tarannà revolucionari".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento