Comunitat Valenciana

Educació retira la possibilitat de repetició de centre en el cas del professorat interí

  • La Conselleria d'Educació ha modificat la resolució per la qual es convoquen les adjudicacions de juliol i, finalment, ha retirat la possibilitat de repetir centre el curs que vé en el cas del professorat interí per al curs 2017-2018, ha informat el Sindicat de Treballadores i Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV).

Ara bé, explica el sindicat, la vacant que obtinga el professorat interí -sempre que siga completa, no itinerant i no adjudicada d'ofici- serà per a dos cursos, és a dir, per al 2017-18 i 2018-19 en cas que no siga adjudicada en altres procediments (concurs de trasllats, comissions de servicis) i continue existint.

D'esta manera, la mesura no s'aplicarà de forma retroactiva als qui han adjudicat al juliol de 2016 en el cas del professorat interí. En el cas del professorat provisional i en pràctiques sí que s'aplicarà la possibilitat de repetir centre el curs que ve, malgrat que, qui no opte a la repetició passarà a la segona fase, juntament amb el professorat interí i mantenint la prelació. Primer triaran els provisionals, després el professorat en pràctiques i, finalment, el professorat interí.

STEPV recorda que es va oposar a esta mesura perquè s'havia proposat quan ja s'havien produït les adjudicacions de juliol i el professorat afectat desconeixia esta possibilitat a l'hora de sol·licitar centre, per tant, "es canviaven les regles de joc a mitat partida".

A més, en el cas del professorat interí l'aplicació d'esta mesura "haguera vulnerat l'ordenació de les borses contemplada en l'acord de 2010".

El sindicat valora esta decisió de no aplicar la mesura de forma retroactiva i atribuïx la rectificació a la "forta oposició del sindicat en les mesos de negociació i, també, a la reunió del passat divendres amb el conseller d'Educació, Vicent Marzà, a qui se li va traslladar de primera mà les raons de la nostra oposició a la mesura".

STEPV tractarà sobre la nova redacció de la resolució d'adjudicacions la setmana vinent en les assemblees prèvies al Consell Nacional del 10 de juny i en esta reunió i estudiarà les repercussions. Així mateix, convocarà les assemblees corresponents per a tractar el tema amb el professorat afectat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento