Comunitat Valenciana

Puig veu "absurda" la dicotomia entre dirigents i bases en el PSOE assegura que "eixe maniqueisme no és real"

  • El líder dels socialistes valencians i president de la Generalitat, Ximo Puig, ha qualificat este dilluns d'"absurda" i "falsa" la dicotomia entre dirigents i bases en el PSOE: "Eixe maniqueisme no és real", ha assegurat. A la seua manera de veure "hi ha militants que pensen d'una manera i militants que pensen d'una altra" i els tres aspirants que, en principi, sotmetran la seua candidatura a primàries per a liderar el partit "tenen la legitimitat de presentar-se i els militants van a dir".
Ximo Puig en declaracions els mitjans en la seu del PSPV
Ximo Puig en declaracions els mitjans en la seu del PSPV
Europa Press
Ximo Puig en declaracions els mitjans en la seu del PSPV

El secretari general del PSPV ha fet estes declaracions als mig abans de clausurar la jornada del PSPV 'Dones i tecnologia: condemnades a entendre's', en ser preguntat per si l'acte en el qual este diumenge la presidenta de la Junta d'Andalusia i secretària general del PSOE-A, Susana Díaz, va fer oficial la seua candidatura a primàries va ser un acte de "força del partit" enfront de l'exsecretari general del PSOE, Pedro Sánchez, que en un altre acte en Brujassot (València) va assenyalar que "hi ha diversos candidats" però "solament hi ha dos opcions": un PSOE "del segle XX" o "d'esquerres" i "amb la militància".

Puig ha assegurat que la presentació de candidatura de Díaz, a la qual ell va assistir, no va ser "enfront de ningú" sinó que va ser "un acte potent per a demostrar la potència del Partit Socialista, la capacitat d'unir del Partit i la capacitat que tenim entre tots per a plantejar una alternativa sòlida enfront de la dreta".

D'esta manera ha defès unes primàries amb un "debat obert, sense desqualificacions, amb caràcter propositiu" i se ser "entre tots, capaços de configurar una alternativa potent contra la dreta". De fet, en l'acte de Díaz, "bases hi havia moltes i en tots els espais", per la qual cosa "eixa dicotomia entre dirigents i bases no té cap tipus de sentit, és absurda", ha subratllat.

PLURALITAT I DIVERSITAT INTERNA EN EL PSPV, "UN VALOR"

Preguntat per si creu la presència de dirigents socialistes valencians, uns en l'acte de Susana Díaz i uns altres en el de Pedro Sánchez, creu que podria generar "divisió", Puig ha assegurat que el PSPV sempre ha "gestionat adequadament la diversitat" i ha considerat "la pluralitat interna" com "un valor", "sempre que es respecten les opinions dels altres i es faça un procés que no perda la perspectiva, que no és una altra que situar el partit en les millors condicions per a competir amb la dreta".

A partir d'ací, "cadascun lliurement pot opinar i prendre posició", ha insistit. De fet, "en el PSPV s'ha vist durant molt temps eixa diversitat i finalment hem arribat ara al govern de la Generalitat, de molts ajuntaments, i cadascun està fent la seua missió", ha ressaltat.

D'esta manera, ha reiterat que "el que és una dicotomia falsa és dirigents-bases, això no és real; hi ha militants que pensen d'una manera i militants que pensen d'una altra però eixe maniqueisme no és real", ha comentat.

Per a Puig, "tots els aspirants tenen la legitimitat de presentar-se i finalment els militants van a decidir i el que decidisquen els militants, t'agrade més o t'agrade menys, és el que per descomptat un demòcrata que sóc jo abans que socialista acceptarà", ha garantit.

PROCÉS DE PRIMÀRIES DES DE LA "LLEIALTAT"

El secretari general del PSPV ha advocat per mantindre les formes durant el procés de primàries i ha recordat que en altres processos com en les primàries franceses s'ha arbitrat un codi de bones pràctiques mentre "s'ha de produir un procés des de lleialtat l'organització i a la pròpia reivindicació de la política".

Puig ha advertit així que si les primàries, -de les quals es proclama "profundament defensor"- el que fan és allunyar més encara als ciutadans de la política per generar situacions de confrontació que no tenen molt a veure amb els continguts "no avançaríem".

Per açò ha advocat per un procés "des del respecte" que "ha de ser una campanya no negativa" ja que el que hi ha és "una competència lleial" i el debat de les primàries "ha de transcendir" perquè "si finalment és un missatge ombliguista no aniríem a cap lloc, del que es tracta precisament és de trencar les fronteres entre el PSOE i la societat, no fronterizar més".

"En estos moments i que durant molt temps -ha argumentat- la socialdemocràcia espanyola no ha sigut capaç de connectar com ho va fer en el passat". Ara estem en un nou temps, en el qual segons ha recordat, "la globalització ha deixat moltes persones en el camí i la crisi ha deixat una fractura social enorme" pel que "la socialdemocràcia té més vigència que mai" però ha de "trobar la tecla oportuna per a eixa connexió" amb la societat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento