Comunitat Valenciana

El PP inicia una "caravana educativa" per a criticar la "imposició" del valencià

  • Per al president del PP de Castelló, Vicente Betoret, constitueix una "macabra" utilització de la llengua per a aconseguir "objectius ideològics".
  • Recorrerà les zones castellanoparlants per a defendre de les "ingerències" del Consell en un sector "fonamental" en el futur dels xiquets.
  • Per a la formació, és "inacceptable" que "en ple segle XXI", un alumne que opte per estudiar en castellà tinga menys hores lectives en llengua estrangera.
Vicente Betoret
Vicente Betoret
PPCVC
Vicente Betoret

El Partit Popular de la província de València arrancarà este dimarts 21 de març a Xiva una "caravana educativa" per a abordar els efectes del nou decret per a l'ensenyament plurinlingüe a la Comunitat Valenciana, que -segons el parer del president provincial de la formació, Vicente Betoret- constitueix una "macabra" utilització de la llengua per a aconseguir "objectius ideològics" i la "imposició" del valencià provocant la "minorització del castellà".

Esta iniciativa dels 'populars' recorrerà les zones castellanoparlants per a defendre de les "ingerències" del Consell en un sector "fonamental" en el futur dels xiquets. Este dimarts arranca a Xiva, on el PP denunciarà la "discriminació lingüística" a la qual estan sotmesos "molts" alumnes de la província i on defendrà la llibertat dels pares a triar l'educació dels seus fills i la igualtat de tots els estudiants, segons ha informat la formació en un comunicat.

Així, durant estes jornades es traslladarà als pares que el decret de plurilingüisme del Consell "resta oportunitats als estudiants de les comarques valencianes castellanoparlants" mitjançant "el xantatge lingüístic".

Betoret ha explicat que el Consell "atempta contra la diversitat de la nostra província" ja que és "inacceptable" que "en ple segle XXI", un alumne que opte per estudiar en castellà tinga menys hores lectives en llengua estrangera i per tant competències inferiors que els alumnes que hagen nascut en una zona valencianoparlant. "Marzà és el conseller de la discriminació", ha afegit.

El PP considera "inacceptable" que des de l'administració autonòmica es considere "'bàsics' als alumnes que estudien en castellà i 'avançat' als quals estudien en valencià". "Tot açò suposa una discriminació negativa cap als alumnes que estudien en castellà que lesionarà greument la formació i la titulació dels alumnes", ha dit Betoret.

"Dret constitucional de tiar"

Davant esta situació, la ruta educativa del partit defendrà, segons el mateix, els drets i oportunitats dels alumnes "parlen la llengua que parlen" i "el dret constitucional dels pares de triar l'educació que volen per als seus fills". La proposta s'emmarca en la ronda de contactes que el PP provincial ha mantingut amb els secretaris d'educació de totes les comarques valencianes en les quals es va acordar la celebració de cimeres educatives en diferents zones de la província. La següent cimera tindrà lloc en la comarca de la Vall d'Aiora, en la localitat d'Aiora.

D'esta manera, s'abordarà la situació de l'ensenyament en totes les etapes educatives, i per a açò es comptarà amb la participació d'experts, professionals del sector, representants de l'àmbit educatiu, responsables d'institucions educatives, famílies, alcaldes, portaveus i sindicats.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento