Comunitat Valenciana

Isabel Bonig, proclamada candidata única a la presidència del PP valencià

  • Ha obtingut 6.824 vots dels 7.006 afiliats que han participat en el procés de primàries.
  • L'altre precandidat, José Luis Bayo, es va retirar en considerar que el procés no havia reunit "les mínimes garanties" democràtiques.
  • Bonig va ser alcaldessa de La Vall d'Uixó i consellera amb Camps i Fabra.
Bonig en la rueda de prensa de este martes en València
Bonig en la rueda de prensa de este martes en València
EUROPA PRESS
Bonig en la rueda de prensa de este martes en València

Isabel Bonig ha sigut proclamada aquest dilluns candidata única a la presidència del Partit Popular a la Comunitat Valenciana (PPCV) després de les votacions realitzades durant la vesprada i després de la renúncia de l'altre precandidat, José Luis Bayo, a continuar en el procés electoral, segons ha informat el president del Comité Organitzador del XIV Congrés, Jorge Bellver, en un comunicat.

Sobre un cens total de 7.006 afiliats, han participat 6.824, la qual cosa suposa una participació del 97,4%. Bonig, actual presidenta del PPCV, ha rebut 6.645 suports, la qual cosa suposa el 97,38 per cent. 

Per províncies, a València han votat 3.236 persones, de les quals 3.157 han donat el seu suport a Bonig; a Alacant s'han registrat 2.324 vots, dels quals l'actual presidenta ha rebut 2.301, i a Castelló han votat 1.264 afiliats, amb 1.187 vots per a la exalcaldesa de La Vall d'Uixó. 

Aquest mateix dilluns l'altre precandidat a presidir el partit, José Luis Bayo, va anunciar la seua retirada de les primàries en considerar que el procés no ha reunit "les mínimes garanties" democràtiques necessàries perquè els dos aspirants -ell mateix i l'actual presidenta, Isabel Bonig- concorregueren en igualtat de condicions.

Bayo va presentar el dimarts dia 7 de març una demanda en el jutjat per vulneració de drets fonamentals, no solament cap a la seua persona, "sinó cap a tots els afiliats del PPCV", i demanava com a mesures cautelars suspendre el procés de primàries i impugnar el Congrés del PPCV -previst per als dies 1 i 2 d'abril-. Aquestes mesures han sigut rebutjades, encara que la demanda segueix el seu tràmit judicial. 

Per a ser proclamat candidat a la presidència del partit en el Congrés, que se celebrarà els dies 1 i 2 d'abril a València, els precandidats havien d'obtenir almenys el 10% del total de vots vàlids emesos

Si un precandidat obtenia més del 50% dels vots vàlids emesos pels afiliats, aconseguia una diferència superior a 15 punts sobre la resta de precandidats i era el més votat en la meitat de les circumscripcions (dues províncies), era proclamat candidat únic davant el Congrés, han explicat des del PPCV.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento