Comunitat Valenciana

L'IVF obri el crèdit per a les empreses afectades per l'incendi de Paterna i l'Ivace subvencionarà els interessos

  • L'Institut Valencià de Finances (IVF) ha obert una línia de crèdit dirigida a les empreses afectades per l'incendi del passat mes de febrer en el polígon Font del Gerro de Paterna (València). A més, la Conselleria d'Economia convocarà a través de l'Ivace les bases per a accedir a una línia de subvencions dirigides a cobrir total o parcialment els interessos generats per estes operacions, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.
Imatge de l'incendi de Paterna
Imatge de l'incendi de Paterna
112 GVA
Imatge de l'incendi de Paterna

El director general de l'Institut Valencià de Finances (IVF), Manuel Illueca, i la secretària autonòmica d'Economia Sostenible, Sectors Productius i Comerç, Blanca Marín, s'han reunit esta setmana amb representants de diverses de les empreses afectades per este incendi, així com amb l'associació d'empreses d'este polígon, Asivalco, i representants de la CEV.

Illueca va informar en esta reunió als afectats que ja poden sol·licitar a l'IVF formalment els préstecs necessaris per a poder reprendre quan abans la seua activitat, atés que l'IVF ha dissenyat una línia de crèdit específica per a estes empreses i estos préstecs seran tramitats de manera "urgent i immediata".

Com ha destacat el director general, "en casos com este, en el qual s'han produït greus pèrdues de patrimoni i actius, cal actuar com més prompte millor per a afavorir que les empreses afectades puguen tornar en el mínim temps possible als seus nivells de producció anteriors al sinistre". A més, "no podem permetre que un accident fortuït deixe en el carrer, encara que siga de manera temporal, a un gran nombre de treballadors", ha dit.

"En la majoria dels casos -ha explicat- la tramitació de les companyies asseguradores és llarga i ací el que importa és poder reprendre l'activitat com més prompte millor, per la qual cosa des de l'IVF hem creat una línia de finançament destinat a estes empreses, que poden sol·licitar els seus préstecs ja mateix".

PRÉSTECS A PREU DE MERCAT

Estos préstecs s'oferixen a preus de mercat, amb una manca de principal de tres anys, per la qual cosa les empreses no estaran obligades a amortitzar principal fins a l'exercici 2020, segons han indicat.

Per la seua banda, la secretària autonòmica d'Economia Sostenible, Sectors Productius i Comerç, Blanca Marín, va exposar en esta reunió que la Conselleria d'Economia convocarà a través de l'Ivace les bases per a accedir a una línia de subvencions dirigides a cobrir total o parcialment els interessos generats per estes operacions.

En este sentit, Marín ha destacat que, a més d'estes ajudes d'Ivace, les empreses podran optar a altres línies d'ajudes de la Conselleria, com el cas de les ajudes a la inversió en empreses de sectors com el tèxtil, o el ceràmic, o les ajudes a la internacionalització, en les quals algunes de les empreses han manifestat estar interessades.

La Generalitat ha destacat que els préstecs de l'IVF poden començar a tramitar-se de manera immediata, amb independència que les subvencions de l'Ivace es concedisquen posteriorment.

L'incendi que es va produir en el polígon Font del Gerro de Paterna es va originar en les instal·lacions de l'empresa de productes químics Indukern i va acabar afectant quasi una desena de naus confrontants, en les quals se situen empreses dedicades a la recuperació tèxtil, comercialització de productes relacionats amb el sector de l'automoció, els productes càrnics, productes de neteja, materials per a espectacles i accessoris per a mascotes.

Este sinistre, que va obligar a desallotjar més de 3.000 treballadors d'este polígon i a interrompre l'activitat en prop de 200 fàbriques, va produir pèrdues milionàries en les empreses directament afectades, han subratllat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento