Comunitat Valenciana

La gala dels XX Premis Max se celebrarà en el Palau de Les Arts de València el 5 de juny

  • Els finalistes definitius de cadascuna de les categories existents es coneixeran el pròxim mes d'abril.
  • Els guardons "suposen el reconeixement més ampli en l'àmbit del teatre i la dansa en l'Estat Espanyol", segons els organitzadors.
  • Les arts escèniques de la Comunitat lluiten un any més per veure reconegut el seu treball amb diverses candidatures destacades.
L'espectacle Pinoxxio, triumfador dels Max 2016
L'espectacle Pinoxxio, triumfador dels Max 2016
PREMIOS MAX
L'espectacle Pinoxxio, triumfador dels Max 2016

La Gala de la XX edició dels Premis Max de les Arts Escèniques se celebrarà el pròxim 5 de juny en el Palau dels Arts Reina Sofia de València. Este divendres s'ha convocat un acte en el qual la Generalitat Valenciana i la Fundació SGAE -impulsora dels guardons- firmaran un conveni de col·laboració per a esta edició dels premis, que "suposen el reconeixement més ampli en l'àmbit del teatre i la dansa en l'Estat Espanyol", destaquen els seus responsables.

Està previst que assistisquen a la presentació -en la qual també s'avançaran els detalls relatius a la cerimònia- el conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà; director General de la Fundació SGAE, Xosé Luis García Canido; el president del Consell Territorial de la SGAE de la Comunitat Valenciana, Pep Llopis; i Joan Font, director artístic de la gala.

Pel que es refereix a la representació del sector valencià, les arts escèniques de la Comunitat lluiten un any més per veure reconegut el seu treball amb un Premi Max i diversos dels seus representants han sigut seleccionats entre els candidats a les 23 categories a concurs.

Pont Flotant i Las Naves, Arden, Otradanza o Maduixa Teatre són alguns dels col·lectius artístics valencians seleccionats en esta primera fase. Els finalistes definitius es coneixeran el pròxim mes d'abril.

En l'apartat de Millor espectacle figuren 'El fill que vull tindre', de Pont Flotant i Las Naves, i 'Shakespeare en Berlin', d'Arden Producciones. Competeixen per a ser finalistes amb 'A teatro con Eduardo', de Fundació Teatre Lliure de Barcelona; 'Davant la jubilació', de Temporada Alta i Teatre Lliure; 'Edith Piaf (Taxidermia d'un gorrión)', de Kulunka Teatre; 'El laberinto mágico', de Centre Dramàtic Nacional (CDN - INAEM); 'El pintor de batallas', de Minestrone Producción i Gestión Cultural, Emilia Yagüe Producciones, S.L. i Masca Producción; 'Hamlet', de Fundació Teatre Lliure de Barcelona; i 'Hamlet', de Kamikaze Producciones, S.L. i Compañía Nacional de Teatro Clásico.

També opten a estar entre els triats definitius 'Incendios', de Ysarca, S.L. i Teatro de la Abadía; 'Lehman Trilogy', de La Villarroel/C.I.R.T.A. (Centre d'investigació i recerca teatral i artística, S.A.) i Grec 2016 - Festival de Barcelona (Institut de Cultura); 'Només són dones', de Factoria Escènica Internacional, S.L.; 'Raclette', d'Ibuprofeno Teatro; 'Tartufo, el impostor', de Venezia Teatro, S.L.O.; 'Todo el tiempo del mundo', de Buxman Producciones, S.L. i Kamikaze Producciones, S.L.

Dansa

Altra de les categories destacades, la de Millor espectacle de dansa, compta amb 13 candidatures, entre elles 'Juana', de l'agrupació il·licitana Otradanza. En eixa llista figuren igualment 'Así en la tierra com en el cielo', de Cia. Mar Gómez; 'Brincabros-Vibra', de Brodas Bros, S.L.; 'Caída del Cielo', de Danza Molina, S.L./Cia. Rocío Molina; 'Catedral', de Compañía Patricia Guerrero i Endirecto FT, S.L.; 'Habitat', de Compañía Daniel Donya; 'Kaspar Hauser. L'orfe', d'Europa d'Asociación de Danza La Phármaco; 'Mud Gallery / Animals de bella pell', de la intrusa - Virginia García / Damián Muñoz; 'Oskara', de Kukai Dantza; 'Reversible', de Manuel Liñán; 'Teresa, ora al alma', de Losdedae; 'Tierra Lorca - Cancionero Popular', de Ballet Flamenc d'Andalusia; i 'Veus', de Saba Dansa, S.L. - Ballet Flamenco Sara Baras.

En Millor espectacle de carrer i elenc destaca la presència de 'Mulïer' de la companyia de Sueca (València) Maduixa Teatre. També es troben entre els candidats la producció de la Teta Calva i Teatre Escalante de la Diputació de València 'Les aventures de T.Sawyer' -Millor Adaptació Teatral i Millor Vestuari-; 'A España no la va a conocer ni la madre que la parió', de Wichita CO (Millor espectacle revelació); Chema Cardeña, (Millor autoria teatral i actor de repartiment per 'Shakespeare a Berlín'; Manuel Molins per 'Hamlet Canalla' (Millor Adaptació o versió teatral); Sol Picó i Carme Portaceli per 'Només són dones'.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento