Comunitat Valenciana

Estibadors i patronal es reunixen de nou per negociar

  • Els sindicats d'estibadors i la patronal Anesco han iniciat a les 17.00 hores d'este dimecres una nova reunió en busca de un acord sobre la reforma del sector de l'estiba, la càrrega i descàrrega de vaixells en els ports, que el Govern promou a través d'un Decret Llei.
Marcos Peña.
Marcos Peña.
EUROPA PRESS
Marcos Peña.

La reunió té lloc una setmana després de l'última trobada i després que l'Executiu donara una setmana més a la negociació en retardar fins a dijous que ve el debat en el Congrés de la reforma.

La trobada té, no obstant açò, lloc a tres dies que este divendres arranque el calendari de vagues convocat en els ports pels sindicats del gremi i que, de mantindre's, s'estendria durant dues setmanes.

La reunió es desenvolupa en el Consell Econòmic i Social (CES) i baix la mediació del president d'esta institució independent, Marcos Peña, qui abans de rebre les dues parts va manifestar la seua confiança en l'acord.

"L'acord, al final, sempre arriba", va assegurar Peña, qui a més va considerar que les ajudes a la reconversió del sector que el Govern està disposat a facilitar a través del Ministeri d'Ocupació poden contribuir a l'acord.

El Govern ha emplaçat a dirimir en l'àmbit de la negociació col·lectiva entre empreses i estibadors les principals reivindicacions dels treballadors davant la reforma, açò és, el manteniment de l'ocupació i les seues condicions laborals, en considerar que no tenen cabuda en el text legal.

A més, confia que un acord entre patronal i sindicats contribuïsca a alçar el rebuig que tots els grups de l'oposició en el Congrés mantenen contra la reforma, que l'Executiu deu a més aprovar com més prompte millor per a evitar una sanció de la UE.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento