Comunitat Valenciana

Obra Social 'La Caixa' facilita treball a 7.000 persones en risc d'exclusió social a la Comunitat Valenciana en 10 anys

  • L'Obra Social 'La Caixa' ha facilitat 7.137 llocs de treball a persones amb discapacitat o en risc d'exclusió social a la Comunitat Valenciana a través del programa d'inserció social 'Incorpora' que enguany complix el seu desé aniversari.
A OBRA SOCIAL LA CAIXA FACILITA 7.000 LLOCS DE TREBALL
A OBRA SOCIAL LA CAIXA FACILITA 7.000 LLOCS DE TREBALL
VICENTE A.JIMENEZ
A OBRA SOCIAL LA CAIXA FACILITA 7.000 LLOCS DE TREBALL

Així ho ha indicat en roda de premsa el director territorial de Caixabank a la Comunitat, Bibiano Martínez, qui ha destacat que durant els anys de crisi l'entitat "va redoblar els seus esforços" per a contribuir a aconseguir "una societat més justa i equitativa" que estiga "més prop de les persones que més ho necessiten" perquè "el treball és el primer pas per a dignificar a les persones", ha assenyalat Martínez.

En 2016, l'entitat va promoure la contractació de 1.418 persones en situació de vulnerabilitat a la Comunitat gràcies a les 481 empreses col·laboradores del programa 'Incorpora'. Concretament, el programa es dirigix especialment a persones amb discapacitat, aturats de llarga durada, jóvens amb dificultats per a accedir a ocupacions exreclusos, víctimes de violència de gènere immigrants, entre altres col·lectius.

Un dels beneficiaris del programa és José Fernández de 35 anys, qui ha explicat que portava dos anys en parada i gràcies al programa ara compta amb un contracte de pràctiques de 6 mesos. "L'empresa en la qual treballava va tancar i en buscar ocupació em vaig adonar que no tenia experiència ni formació per a les ocupacions que hi ha ara i necessitava formació per a això", ha apuntat.

Per això, va decidir apuntar-se a la borsa d'ocupació Alboraia del programa i a través d''Incorpora' va estar mes i mitjà de formació teòrica i pràctica en Norauto on ara treballa des del mes de novembre.

"Si no m'haguera presentat des del programa no haguera tingut el mateix efecte entregant el Currículum vitae i haguera sigut una persona més de les quals es presenta", ha destacat Fernández, qui ha agraït a l'entitat "l'apadrinament" que fan amb els usuaris del programa.

D'igual manera, l'empleat del Grup AZA José Vicente Roig ha valorat que, després de tres anys aturat, gràcies al programa va trobar un treball i ja porta 10 anys en el mercat laboral. "Vaig entrar en DHL, els vaig agradar i fins ara", ha destacat.

Durant estos 10 anys d''Incorpora', 2.528 empreses s'han compromès amb este projecte de responsabilitat social. El treball en xarxa entre el sector empresarial i el social és possible gràcies a les 33 entitats i 18 tècnics d'inserció laboral que treballen a la Comunitat Valenciana.

ELS TÈCNICS D'INSERCIÓ, UNA FIGURA CLAU

Una de les claus del programa és que aborda la inclusió sociolaboral des d'una perspectiva integradora. Així, els tècnics d'inserció juguen el paper de nexe entre les necessitats de les empreses i els usuaris del programa, al mateix temps que oferixen formació, acompanyament i seguiment laboral de les persones inserides.

Així, quan una persona s'apunta a la borsa per a trobar treball se li marca un itinerari i se li ajuda a traçar el seu camí a través de la formació i les pràctiques en les empreses. "Treballem en paral·lel amb els demandants d'ocupació i les empreses i oferim un itinerari d'inserció sociolaboral per a les persones que busquen treball i explicant a les empreses els avantatges de contractar persones amb discapacitat, és a dir, les oportunitats que oferix treballar en la companyia la Responsabilitat Social empresarial", ha explicat la coordinadora d'Incorpora Comunitat, Maribel Caballer.

Preguntat pels motius de les "reticències" que poden mostrar algunes empreses a l'hora de contractar persones amb el risc d'exclusió social, el tècnic del programa Raúl Torcal ha lamentat "el desconeixement" existent sobre les qualitats que poden aportar estes persones.

En este sentit, ha posat com a exemple un cas que els va passar la setmana passada en el qual una de les empresa que els va contactar perquè necessitava personal per al servici de neteja d'oficines, els va demanar que la persona "no cridara" perquè en el despatx se celebren reunions.

"La persona va a treballar igual que qualsevol altra, el problema és que estem davant una barrera a la qual cal donar colpets diàriament per a tirar-la", ha lamentat.

MÉS DE 132.000 INSERCIONS A ESPANYA

A l'àmbit nacional, en esta primera dècada el programa ha facilitat l'ocupació a més de 132.443 persones. D'eixes insercions, el 525 són dones i 48% hòmens.

Pel que fa a col·lectius, el 30% es correspon amb persones amb alguna discapacitat, i el 70% són persones en situacions o en risc d'exclusió social. Així mateix, en estos 10 anys han col·laborat en estes insercions 40.930 empreses i s'han implicat 364 entitats socials a Espanya.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento