Comunitat Valenciana

La CEV recomana una pujada salarial de fins a un 1'5% per a assegurar la creació d'ocupació

  • Proposa una altra addicional de fins al 0'5% vinculada a la productivitat i la reducció de l'absentisme laboral.
  • En 2016, l'increment salarial mitjà va ser de l'1,3%, situant-se en l'1,1% si s'atén solament als convenis de nova negociació.
  • La patronal advoca per "continuar per la senda de la moderació salarial i la flexibilitat interna en l'empresa".
Trabajadores en una fábrica
Trabajadores en una fábrica
EUROPA PRESS
Trabajadores en una fábrica

La Comissió de Relacions Laborals de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV), ha aprovat este dilluns els criteris empresarials per a la negociació col·lectiva de 2017 entre els quals es recomana una pujada salarial de fins a un 1'5% i una altra addicional de fins al 0'5% vinculada a la productivitat de les empreses i la reducció significativa de l'absentisme laboral.

Així consta en el III Acord per a l'Ocupació i la Negociació Col·lectiva 2015-2017. La creació d'ocupació estable i l'impuls de l'economia i de la competitivitat de les empreses són els objectius a aconseguir a través de l'actualització dels convenis col·lectius negociats en el present exercici, segons ha indicat l'organització empresarial en un comunicat.

Per a assegurar el ritme de creació d'ocupació en els sectors i empreses que estan impulsant l'economia i mantindre-ho en la resta del teixit empresarial, la CEV advoca per "continuar per la senda de la moderació salarial i la flexibilitat interna en l'empresa, així com tindre present en les negociacions l'augment dels costos laborals totals", entre els quals destaca l'increment patit per les bases de cotització a la Seguretat Social per a 2017 -del 3% per a les bases màximes i del 8% per a les bases mínimes.

En matèria salarial, l'organització assenyala que els increments a pactar han d'adaptar-se a les especificitats i realitat de cada àmbit de negociació, per al que recomana una pujada salarial de fins a un 1'5% i una altra addicional de fins al 0'5% vinculada a la productivitat de les empreses i la reducció significativa de l'absentisme laboral.

Pel que fa a la flexibilitat interna en l'empresa, insta als negociadors empresarials a enriquir i actualitzar els convenis col·lectius en esta matèria, fonamentalment a través d'instruments de flexibilitat negociada dirigits a establir "sistemes de classificació professional que fomenten la mobilitat funcional", a promoure l'ordenació flexible del temps de treball a través del còmput anual i de la distribució irregular de la jornada i a establir estructures salarials que "afavorisquen la competitivitat de les empreses mitjançant l'aposta per conceptes salarials variables vinculats a la productivitat o als resultats de l'empresa".

Absentisme

La Comissió també promou l'establiment de clàusules de reducció i control de l'absentisme injustificat i de gestió de la incapacitat temporal per contingència comuna (ITCC) ja que assenyala que constitueix un "factor rellevant en els costos laborals de les empreses".

De fet, apunta que la causa més rellevant en termes d'hores no treballades és la Incapacitat Temporal per Contingències Comunes i l'Accident No Laboral.

Per a recolzar les empreses i sectors associats a la concreció de clàusules sobre el particular a debatre en les taules de negociació de convenis col·lectius, la CEV ha constituït, en el si de la seua Comissió de Relacions Laborals, un Grup de Treball sobre Absentisme Laboral que té com a objectiu realitzar propostes de millora de la gestió de l'absentisme laboral per ITCC.

Balanç Negociació 2016

D'altra banda, la Comissió de Relacions Laborals ha realitzat balanç dels convenis autonòmics i de la província de València negociats en 2016. Així, l'increment salarial mitjà va ser de l'1,3%, situant-se en l'1,1% si s'atén solament als convenis de nova negociació. La jornada anual mitjana va quedar establida en 1756 hores i 6 minuts, similar a l'exercici anterior.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento