Comunitat Valenciana

Detinguts a la província de València 38 integrants d'un grup dedicat al tràfic de drogues

  • S'han realitzat 19 escorcolls a la província de València, en els quals s'han intervingut 12 quilos de cocaïna, 7 de vidre, 13  d'haixix, 26 de marihuana, 632 dosis de LSD.
  • A Godelleta, un dels ara detinguts va disparar un tir amb una escopeta de caça que va travessar la porta però no va causar cap ferit.
  • L'operació l'han desenvolupada els agents de la Brigada Provincial de policia Judicial de València i de la Comissaria de Burjassot-Godella.
Detenidos 38 integrantes de una organización dedicada a traficar con drogas
Detenidos 38 integrantes de una organización dedicada a traficar con drogas
CNP
Detenidos 38 integrantes de una organización dedicada a traficar con drogas

Agents de la Policia Nacional han desarticulat un grup dedicat al tràfic de diferents substàncies estupefaents. A l'operatiu han sigut detingudes 38 persones i s'han realitzat 19 escorcolls domiciliaris a la província de València, en els quals s'han intervingut 12 quilos de cocaïna, set quilos de vidre, 13 quilos d'haixix, 26 de marihuana, 632 dosis de LSD, al voltant de dos quilos de substància de tall, uns 48.000 euros, una premsa, una pistola, quatre escopetes de caça, dues pistoles detonadores i cinc vehicles, entre d'altres efectes.

A més han sigut immobilitzats tres habitatges per un valor de 378.000 euros i han sigut bloquejats dos comptes bancaris, informa la policia a través d'un comunicat.

Les investigacions es van iniciar el mes de març passat després de conèixer que un matrimoni resident a la localitat valenciana de Sant Antoni de Benaixeve podria estar traficant amb drogues. Les primeres indagacions desenvolupades van revelar que podria tractar-se d'un grup organitzat, els membres del qual vivien en diferents localitats de la Comunitat Valenciana.

Interceptat un enviament de cocaïna a Terol

A començament de setembre de l'any passat, els agents van descobrir que este grup anava a traslladar una quantitat important de droga des de València a Santander. Per este motiu, van establir un dispositiu de vigilància que va culminar amb la detenció de sis membres del grup en una àrea de servici en una població de Terol, i amb la intervenció de vuit paquets de cocaïna, amb un pes total d'uns nou quilos, que portaven amagats baix de la roda de recanvi d'un cotxe.

Després, els agents van realitzar quatre escorcolls domiciliaris i van detindre tres persones més i van intervindre més de cinc quilos de marihuana. Els policies van descobrir igualment la identitat de la resta d'integrants del grup, així com els seus domicilis.

Esta informació va propiciar el desenvolupament d'una segona fase de l'operació, en este cas a final de desembre, en què van realitzar 15 entrades i escorcolls de manera simultània en les localitats de València, Xirivella, La Pobla de Vallbona, Paterna, Foios, Xest, Tavernes Blanques, Albalat del Tarongers, Guadassuar, Riba-roja del Túria i Godelleta.

Rebuts a tirs

Durant els escorcolls els investigadors van detindre 16 persones i van intervindre set quilos de vidre, tres quilos de cocaïna, 13 quilos d'haixix, 21 quilos de marihuana, quasi dos quilos de substància de tall, 632 dosis de LSD, uns 48.000 euros, una premsa per doblar paquets de cocaïna, una pistola de la marca Glock, quatre escopetes de caça, dues pistoles detonadores i cinc vehicles. Quan els agents realitzaven l'entrada en un domicili de Godelleta, un dels ara detinguts va disparar un tir amb una escopeta de caça que va travessar la porta però no va causar cap ferit.

Finalment, han sigut detingudes altres 13 persones relacionades amb l'organització desmantellada-11 a la província de València i dos a Màlaga-, s'han immobilitzat tres habitatges per valor de 378.000 euros i bloquejat dos comptes bancaris.

L'operació ha sigut desenvolupada per agents de la Brigada Provincial de policia Judicial de València i de la Comissaria de Burjassot-Godella, que han comptat amb la col·laboració dels GOES, UIP, de les comissaries de Xirivella i Paterna i Guies Canins, entre d'altres.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento