Comunitat Valenciana

Enric Morera, elegit president de la Conferència de Presidents de Parlaments Autonòmics

  • El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha sigut elegit este divendres per unanimitat president de la Conferència de Presidents de Parlaments Autonòmics (Coprepa), en substitució de Pedro Sanjurjo, del Parlament asturià, que ocupava este càrrec des de gener de 2016.
Enric Morera
Enric Morera
INMA CABALLER/CORTS
Enric Morera

Així s'ha decidit durant la celebració de l'Assemblea de Coprepa, que s'ha celebrat a València, i a la qual han assistit els presidents de les Cambres regionals espanyoles, llevat dels de les Balears, Catalunya, Galícia, el País Basc, Castella-la Manxa i La Rioja.

Enric Morera, durant la seua intervenció, ha dit sentir-se "molt honrat" per la seua elecció per al nou càrrec, que assumix amb "molta responsabilitat i molta humilitat".

Alhora, ha destacat el treball "interessant" i "molt productiu" fet per Sanjurjo durant 2016 i ha assegurat que ajudaran el president del Parlament andalús, Juan Pablo Durán, que actualment està al capdavant de la Conferència d'Assemblees Legislatives Regionals Europees (CALRE).

Morera ha posat èmfasi que les Cambres legislatives regionals tenen "una responsabilitat molt gran perquè la representació siga cada dia millor i per a recuperar o incrementar la confiança dels ciutadans en els seus representants polítics".

També ha assenyalat que la Conferència de Presidents de Parlaments Autonòmics és "una veu diversa" però també "és capaç d'arribar a acords per a la millora de la vida dels ciutadans".

Per la seua banda, el president eixint de Coprepa, Pedro Sanjurjo, que ha sigut l'encarregat d'anunciar l'elecció de Morera, ha agraït l'"acollida magnífica" que han tingut a València i ha desitjat "èxits en el seu treball" al president valencià.

"ANY COMPLEX"

Sanjurjo ha subratllat que 2016 ha sigut "un any complex" en la vida política espanyola perquè hi ha hagut "incertesa", però ha valorat que ha culminat amb "una certa distensió en el pla polític", així com amb "estabilitat institucional".

Alhora, ha explicat que les reunions entre els presidents de les Cambres regionals busquen "millorar la cooperació institucional entre les diferents comunitats" i també servix "d'intercanvi d'experiències i posada en comú d'iniciatives".

El president del Parlament asturià ha destacat que el treball dels presidents dels legislatius autonòmics és "un factor del nostre sistema democràtic" i ha subratllat que el seu "principal preocupació" és "fer de la democràcia parlamentària un sistema que, tot i que ha de ser perfeccionat", ha de ser defensat com la millor fórmula per a defensar els interessos dels ciutadans".

Pedro Sanjurjo també ha posat èmfasi que la majoria de presidents de les Cambres regionals són dones el que, segons la seua opinió, "evidencia el que ha succeït al llarg dels últims dos anys en la política espanyola", on s'ha aconseguit "una representació plural i una representació de gènere, amb el creixent protagonisme que les dones han adquirit", el que "és un reflex d'una societat que avança".

Prèviament, els presidents de les Cambres regional han estat rebuts pel president de la Generalitat, Ximo Puig, i per l'alcalde de València, Joan Ribó, i han firmat en el Llibre d'Honor de les Corts.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento