Comunitat Valenciana

Alfonso Rus i Máximo Caturla, investigats en una nova peça separada per contractes 'zombis' en Ciegsa

  • L'expresident del PP la província de València i de la Diputació Alfonso Rus i l'exsecretari autonòmic d'Educació Màximo Caturla apareixen com a investigats en una nova peça separada oberta pel jutge que instruïx el cas Imelsa i que se centra en presumptes contractacions 'zombis' en l'empresa pública per a la construcció de col·legis Ciegsa. Els fets podrien ser constitutius dels delictes de malversació de cabals públics, tràfic d'influències i frau en la contractació.
Rus Junto Al Diputado Máximo Caturla Durante El Desayuno Informativo
Rus Junto Al Diputado Máximo Caturla Durante El Desayuno Informativo
EUROPA PRESS
Rus Junto Al Diputado Máximo Caturla Durante El Desayuno Informativo

En una interlocutòrida datada el 13 de desembre, el titular del jutjat d'instrucció número 18 de València assenyala que entre els fets relacionats amb el cas Imelsa i que poden ser investigats de manera independent figuren una sèrie de contractacions en Ciegsa realitzades entre febrer del 2004 a octubre del 2005, període en el qual Rus presidia la Diputació i Caturla ocupava el càrrec de secretari autonòmic d'Educació de la Conselleria i era conseller delegat de l'esmentada empresa.

De la documentació que obra en la causa, es desprenen "indicis que, des de les facultats que els oferia la seua respectiva posició, hauria ordenat el primer (Rus) i portat a terme el segon (Caturla) la contractació de persones amb càrrec al pressupost de l'empresa pública sense observança de requisits administratius que venien establits en la normativa aplicable i sense que en realitat l'esmentada contractació, i la remuneració corresponent, estiguera justificada per la prestació de servicis efectius per a l'empresa".

El jutge considera que estos fets podrien ser constitutius dels delictes de malversació de cabals públics, tràfic d'influències i frau en la contractació. En la mateixa interlocutòrida, consultada per Europa Press, se cita també en qualitat d'investigades a cinc persones més que van ser contractades per Ciegsa en el període analitzat i que hauran de declarar el pròxim 29 de desembre.

A més, l'instructor fa oferiment d'accions a la Generalitat Valenciana i sol·licita que s'aporten diversos documents i arxius, com gravacions efectuades pel penedit Marcos Benavent, diverses declaracions davant de la justícia i policials, l'historial laboral dels investigats.

En una altre interlocutòria, de 15 de desembre, el jutge rebutja la sol·licitud de l'exassessor del grup popular a la Diputació i exalcalde de Genovés Emilio Llopis que es decretara la nul·litat de les actuacions per afectar drets o llibertats fonamentals.

"FETS CONSENTITS"

El jutge denega esta sol·licitud d'arxiu i confirma una resolució anterior de 20 d'octubre de 2016 perquè considera que les gravacions realitzades per l'exgerent d'Imelsa penedit Marcos Benavent -i que va entregar al seu exsogre Mariano Lóez Sancho- i posterior revelació del contingut "es mire com es mire són fets consentits".

Finalment, el jutge ha dictat una tercera resolució, de 14 de desembre, en què accedix a la petició de diverses defenses que un perit porte a terme un examen tècnic dels suports informàtics originals que van ser remesos per la Unitat Central Operativa (UCO) a efectes de verificar la seua fiabilitat.

Tot i això, fa notar que "la diligència demanada es fa des d'un posicionament qüestionable, doncs sembla dubtar de la imparcialitat i submissió a la llei dels investigadors en l'obtenció de la prova, sense un altre indici justificatiu que el parer de les parts que la conversa en qüestió no sembla espontània, la qual cosa, encara d'acceptar-se i en si mateix, no tindria per què qüestionar el bon comès policial".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento