Comunitat Valenciana

PSPV, Compromís i Podem concreten l'Acord del Botànic amb 200 propostes i afigen reivindicacions al Govern

  • La comissió de seguiment de l'Acord del Botànic, integrada per PSPV, Compromís i Podem, ha culminat la revisió del pacte amb un document en el qual es recullen al voltant de 200 propostes i que afig un annex final amb reivindicacions al Govern central en matèries com finançament, inversions o infraestructures.
Comisión de seguimiento del Acord del Botànic
Comisión de seguimiento del Acord del Botànic
COMPROMÍS
Comisión de seguimiento del Acord del Botànic

Així ho han explicat responsables dels tres partits després d'una reunió d'aproximadament quatre hores de la qual ha eixit un document final que serà pròximament presentat, a falta d'acabar de redactar els punts.

Les tres formacions han mostrat la seua satisfacció pel treball fet i han destacat la fortalesa d'un pacte que ara s'amplia amb noves mesures en matèria de joventut, emprenedoria o justícia, entre d'altres aspectes.

Des del PSPV, Rosa Peris ha destacat que amb este document culmina un treball de mesos i es demostra la "voluntat fèrria" dels signants d'enfortir un pacte amb un text que "garantix el treball, estabilitat i un pacte per a tota la legislatura". "Compartim el full de ruta i els objectius", ha celebrada.

Ha assenyalat que es mantenen els cinc eixos inicials, tot i que "reforçats amb moltes mesures importants per a la ciutadania", i ha remarcat que el Consell es comprometrà en el desenvolupament d'estes accions esta legislatura. "El pacte no només està viu, sinó que hui està més reforçat que mai, té molt bona salut", ha incidit.

A més, la socialista ha explicat que ara s'inclouen a l'acord una sèrie de mesures a manera de reivindicacions al Govern central, que s'han d'exigir "siga qui siga qui estiga en Moncloa", com el finançament. Sobre esta qüestió, ha indicat que malgrat l'abstenció acordada pel PSOE, els socialistes valencians reafirmen el seu compromís de "ser encara més bel·ligerants per a aconseguir que estes reivindicacions siguen una realitat; no anem a renunciar absolutament a cap".

Peris ha insistit, en tot cas, que "és més probable que moltes d'estes propostes ixen amb un govern que no amb un govern en funcions". Probablement, ha dit, amb un govern de canvi la influència haguera estat "més fàcil", però les reivindicacions es mantindran "amb la mateixa força i energia".

UN PACTE "MOLT SÒLID"

Per la seua banda, Águeda Micó (Compromís) ha manifestat que és "un plaer treballar amb els companys de viatge de Podem i PSPV" i ha mostrat la seua alegria per a reafirmar un pacte com este, "molt sòlid" i que és "importantíssim també per les circumstàncies de l'Estat" perquè demostra "com s'ha de treballar, com un govern de canvi, de coalició, és estable, és viable". "L'exemple que estem donant caldria seguir a tot l'Estat", ha remarcat.

Ha explicat que en esta ampliació s'incidix especialment en qüestions relacionades amb el model econòmic i productiu, però també en àrees com joventut, justícia o iniciatives per a ajudar emprenedors. La comissió de seguiment seguirà vigilant el compliment d'un pacte "viu" que ara incorpora reivindicacions davant de les que seran "molt exigents i contundents". A més del finançament, inclou referències a "lleis concretes que competencialment depenen de l'Estat" i sobre les quals la Generalitat necessita el seu suport per a desenvolupar-les.

Ha indicat, davant del panorama nacional actual, que per a Compromís "les persones estan per damunt dels partits" i el pacte "per damunt de qualsevol votació que passe" a l'Estat. Micó ha indicat que en Podem són "ben conscients de quina és la situació actual" i ha destacat el consens dels tres partits signants en les mesures assumides i plasmades en el document.

UN "ACTE DE RESPONSABILITAT"

Des de Podem, Àngela Ballester ha assenyalat que de la mateixa manera que van subscriure el pacte pensant en els valencians hui han volgut revalidar esta "responsabilitat" i no van a deixar "ni per activa ni per passiva esta comunitat en mans novament del PP".

Per esta raó, han apostat per esta concreció de l'acord, que ara és "presoner", a més del Govern del PP, "de la posició adoptada pel PSOE" amb l'abstenció, tenint en compte que un nou Executiu Popular continuarà "amenaçant" les mesures que preveu l'Acord del Botànic.

Ha assegurat que la relació amb els socialistes és "cordial" però ha posat de manifest la contradicció que, segons la seua opinió, suposa que el PSOE opte per l'abstenció davant de la investidura de Rajoy quan firma al mateix temps estes mesures, davant de les que esperen que els pressupostos de la Generalitat siguen "el més fidels possibles" a l'esperit d'este document.

"Hui és un bon dia per a recordar per què impulsem la signatura de l'Acord del Botànic pensant en els valencians" i en "rescatar-los de 20 anys de governs injustos del PP", ha remarcat Ballester.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento