Comunitat Valenciana

Jordi Mañes serà investit este dimarts doctor 'honoris causa' per la Universitat de Cluj-Napoca (Romania)

  • El catedràtic de Nutrició i Bromatologia de la Universitat de València, Jordi Mañes Vinuesa, rep este dimarts el títol de doctor 'honoris causa' de la Universitat de Medicina i Farmàcia Iuliu Hatieganu, de Cluj-Napoca, Romania, segons ha informat la institució acadèmica en un comunicat.

Mañes ha col·laborat activament durant més de vint anys amb la Universitat de Cluj-Napoca promovent intercanvis d'estudiants i professors en el marc dels programes europeus Tempus i Erasmus, així com en activitats investigadores a l'àmbit de la Bromatologia i Seguretat Alimentària. La 'laudatio' serà llegida per la vicerectora d'investigació de la universitat romanesa, Felicia Loghin.

Jordi Mañes (Torreblanca, 1953) és llicenciat en Farmàcia per la Universitat de Granada (1976) i doctor per la Universitat de València (1980), en què ha desenvolupat tota la seua carrera docent i investigadora. Ha estat vicedegà de la Facultat de Farmàcia, entre 1986 i 1992, i després degà, entre 1992 i 1998.

A més ha estat director del Departament de Medicina Preventiva i Salut Pública, Ciències de l'Alimentació, Toxicologia i Medicina Legal. Durant més de 20 anys el professor Jordi Mañes ha realitzat una intensa activitat i ha promogut la mobilitat dels estudiants de grau i doctorat, i de professors en el marc dels programes europeus Tempus i Erasmus.

Com a catedràtic de Nutrició i Bromatologia, ha dirigit diferents projectes d'investigació regionals i nacionals sobre anàlisis de principis actius en medicaments i fluids biològics humans en una primera etapa, i després, sobre la presència de contaminants químics i biològics en aigües naturals i aliments produïts i/o consumits als països mediterranis.

A dia de hui la seua activitat investigadora està centrada en la promoció i cohesió del grup d'investigació que coordina, per tal de guanyar projecció internacional al camp de l'avaluació del risc per micotoxines i en l'obtenció d'aliments més segurs, segons les mateixes fonts.

Té sis sexennis d'investigació i ha participat en la publicació de 240 articles científics, la presentació de 265 comunicacions a congressos nacionals i internacionals i la publicació de 25 capítols en llibres d'aliments i alimentació. A més, ha dirigit 22 tesis doctorals.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento