Comunitat Valenciana

La pel·lícula valenciana 'Paella Today!' comença el seu rodatge i s'estrenà en 2017

  • La paella valenciana serà el fil conductor de la història que vol contar el seu director, César Sabater.
  • La cinta, ambientada a València, mostrarà llocs emblemàtics de la ciutat com la Llotja, la plaça de l'Almoina o el Mercat Central.
  • El director i alguns dels actors que integren el repartiment han presentat el projecte en roda de premsa aquest matí.
Presentación de la película 'Paella Today'
Presentación de la película 'Paella Today'
GVA
Presentación de la película 'Paella Today'

Un divertit triangle amorós cuina a València el film 'Paella Today!', una nova gastrocomèdia mediterrània que té com a fons llocs emblemàtics de la ciutat i actors de la talla de Pablo Rivero -'Cuéntame como pasó'-. El projecte es començarà a rodar el pròxim 3 d'octubre i vorà la llum el pròxim any, en 2017.

El director de l'obra, César Sabater, ha presentat este projecte en una roda de premsa en la qual ha estat acompanyat pels actors protagonistes Pablo Rivero, Pau Gregori i Olga Alamán -'L'Alqueria Blanca', 'Amar en tiempos revueltos'-, així com per altres actors que completen el repartiment com són Alberto Jo Lee, habitual de sèries com 'Aída', i Emilio Mencheta -'Rec3'-. També han intervingut a l'acte el productor executiu i director general de Publips-Serviceplan, Luis Piquer; i el director de Culturarts-IVAC, Abel Guarinos.

Una història personal de Sabater, el final d'una història amorosa que va tindre, va servir de base per a crear esta pel·lícula: "Vaig tindre una crisi amorosa, a l'estiu, i per a no tornar-me boig em vaig posar a escriure. Va eixir un anunci d'una paella amb pèsols que la gent va començar a comentar i a criticar i se'm va ocórrer ajuntar la història de la paella amb una història d'amor", ha explicat el director, qui ha destacat que el títol busca una projecció internacional.

Així, la clàssica i autèntica paella valència servirà de fil conductor d'esta història en la qual dos amics, Pep -Pablo Rivero- i Vicent -Pau Gregori-, discutiran per Olga Alamán, una xica que ve de Madrid i el pare de la qual és un mestre paeller patidor perquè la seua filla "és un poc 'lliure'".

En escena apareixerà també Alberto Jo Lee, Jimmy, un noi amb un lloc de paelles al mercat Central. És un personatge que existix en la realitat. Es tracta d'una persona que el director va conèixer fa anys i que és faller, valencià, taxista i paeller: "Li he volgut rendir un homenatge", ha dit.

I en esta història, València és protagonista. "Existix un deute cinematogràfic amb esta ciutat", ha apuntat Sabater. Al llarg del film l'espectador viatjarà per llocs emblemàtics d'aquest lloc com La Llotja, la plaça de l'Almoina o el Mercat Central. Durant quatre setmanes estos racons de València es convertiran en un plató viu, ple de cambres, plaquetes i llums. La idea és, també, "esborrar la imatge de corrupció que ha acompanyat a València durant els últims anys, perquè no ho mereixem ni com a valencians ni com a poble", ha assenyalat el director.

'Socarrat' i 'Nano'

L'actor Pablo Rivero ha explicat que esta pel·lícula és "un regal" ja que ja tenia ganes de fer comèdia, ja que s'ha definit com "un pallasso" acostumat a interpretar papers de drama. A més, coneix bé València ja que estiueja des de xicotet en la Comunitat i li té molt d'afecte la ciutat: "Els termes com 'socarrat' o 'nano' no són nous per a mi", ha postil·lat.

També el seu amic al film, Pau Gregori, s'ha mostrat "molt content" pel seu paper i ha gastat algunes bromes amb el seu company Rivero, a qui li ha indicat, en broma, que li està ensenyant a parlar en valencià. "Acabaràs vivint ací i de fallera major", ha assenyalat entre rialles.

Per la seua banda, la xica en discòrdia en este trio, Olga Alamán ha destacat que està molt il·lusionada per poder rodar en la seua terra i amb un equip de tan alt nivell. "El meu personatge -ha dit- és un tros de caramel. És molt versàtil".

El film compta, a més, i per fer-la més interessant, amb 'cameos' d'alguns personatges valencians com el veterà DJ valencià Chimo Bayo, la presentadora Carmen Alcayde o la cantant i compositora Soledad Giménez.

La idea inicial és, segons ha explicat el director, que la pel·lícula es rode en quatre setmanes -fins a finals d'octubre-, que abans de desembre es tinga la primera còpia i que s'estrene en el Festival de Màlaga. No es descarta que puga estrenar-se en Cinema Jove a València, és una cosa que encara "es pot negociar", ha indicat.

Pressupost i suports

El pressupost de la pel·lícula, cent per cent valenciana, puja a 400.000 euros, "però anem a intentar aconseguir molt més", ha exposat Piquer, qui ha afirmat que la pel·lícula "és una realitat" però ha matisat que encara treballen per recollir més suports.

En este sentit, ha indicat que mantenen converses amb l'Ajuntament de València perquè se'ls faciliten localitzacions i llocs per al rodatge, i alhora ha subratllat que pretén ser un film internacional. De fet, ha afirmat que ja s'han interessat per ella institucions gastronòmiques internacionals de, per exemple, els EUA.

'Paella Today!' té el suport de l'Institut Valencià d'Audiovisual i la Cinematografia (IVAC) i de marques com Arròs Dacsa o el fabricant de paelles Garcima; i amb la col·laboració de Publips-Serviceplan.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento