Versión impresa

Els alumnes de la UNED podran fer pràctiques en jutjats i tribunals de la Comunitat Valenciana

  • El Consell ha aprovat un conveni de col·laboració amb el Ministeri de Justícia i la Universitat Nacional a Distància (UNED) perquè els alumnes puguen fer pràctiques externes en jutjats i tribunals de la Comunitat Valenciana.

Els beneficiaris d'esta mesura hauran d'estar matriculats en l'assignatura de pràctiques acadèmiques, d'estudis oficials de grau i/o màster que impartix la UNED i sempre de titulacions relacionades amb professionals de l'Administració de Justícia

S'establixen dues modalitats de pràctiques externes que poden ser concurrents: pràctiques curriculars, que tenen el seu origen en els diversos plans d'estudis i que són obligatòries per a obtindre la titulació requerida, i pràctiques extracurriculars, que els estudiants realitzen amb caràcter voluntari durant el seu període de formació i que, encara tenint els mateixos fins, no estan incloses en els plans d'estudis.

L'accés de l'alumnat a les actuacions judicials, es produirà en la mesura que ho permeta la situació del procediment, la seua declaració o no de secret i quedant salvaguardat el deure de reserva o sigil i preservada, en tot cas, la identitat de les persones implicades.

Esta iniciativa, pretén contribuir a la formació integral de l'alumnat universitari propiciant una formació que combine teoria i pràctica. A més, pot resultar d'interès per a la formació de professionals que en un futur vullguen col·laborar o donar servici a l'Administració de Justícia, el que redundarà en una major qualitat de la mateixa i en la prestació d'un millor servici a la ciutadania.

Consulta aquí más noticias de València.

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url http://www.20minutos.es/noticia/2845877/0/els-alumnes-uned-podran-fer-pr-ctiques-jutjats-tribunals-comunitat-valenciana/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR