Comunitat Valenciana

PP demana al Consell que "no persevere a l'error" de les beques universitàries i que deixe de "dividir" els estudiants

  • El grup parlamentari del PP en les Corts Valencianes ha demanat este dijous al Consell que "no persevere a l'error" de la seua política de beques universitàries i que deixe de "dividir" als estudiants valencians "en bons i dolents" amb este tipus de mesures, que ha qualificat de "irresponsable".
El diputado del PP Juan Carlos Caballero durante la rueda de prensa
El diputado del PP Juan Carlos Caballero durante la rueda de prensa
EUROPA PRESS
El diputado del PP Juan Carlos Caballero durante la rueda de prensa

Així, ha sol·licitat al Govern valencià que atenga els arguments "que li dóna la justícia" i que "rectifique la seua posició" en este camp, per a abandonar "el sectarisme i la radicalitat", com ha indicat el portaveu d'Ocupació i Joventut del PP en la Cambra autonòmica, Juan Carlos Caballero.

Caballero s'ha expressat d'esta manera en la roda de premsa que ha oferit per a parlar de la polèmica entorn de les beques universitàries després de la decisió del TSJCV de paralitzar temporalment 3,15 milions d'euros de beques universitàries de la Generalitat arran del recurs per la Universitat Catòlica de València.

El parlamentari popular ha lamentat el "caos" en el sistema de beques universitàries "ocasionat pel conseller d'Educació, Vicent Marzà" i la "paralització i suspensió" aconseguides com a "únic resultat". Alhora, ha censurat el "greu perjuí" provocat "a més de 12.000 estudiants de les universitats públiques i privades" de la Comunitat Valenciana.

"Tot això es deu a la voluntat injusta, sectària i arbitrària de Marzà de voler excloure del sistema de beques universitàries a estudiants que tenen dret a percebre-les", ha plantejat Caballero, que ha destacat que s'han presentat nous recursos a les convocatòries de les esmentades beques, com el de la CEU-Cardenal Herrera, "perquè considera que vulneren drets fonamentals i són discriminatòries".

Juan Carlos Caballero ha apuntat que estes convocatòries, "tal com les ha plantejat Marzà tenen aspectes de ser il·legals". "No s'han paralitzat per capritx sinó perquè la justícia estima que manquen d'imparcialitat" per a "salvaguardar els drets fonamentals recollits en la Constitució".

Alhora, ha destacat que "les beques han de basar-se en les condicions econòmiques i acadèmiques dels candidats i no en quins centres estudien", pel que ha demanat al Consell que "no persevere a l'error" i que "atenga les raons" que sobre esta qüestió donen "el Consell Jurídic Consultiu, el Ministeri Fiscal i el TSJCV".

"ENGANYAR A LA SOCIETAT"

"Deixe de lamentar-se, de buscar culpables, de seguir enfrontant a la societat i d'intentar enganyar a la societat culpabilitzant les universitats que han interposat els recursos", ha dit, i alhora ha demanat "solucions".

Caballero ha considerat que "el problema" entorn de les beques universitàries ho ha creat "única i exclusivament el Consell i Marzà", a qui ha definit com a "únic responsable" del "caos" en este àmbit per "decretar unes ordres injustes i il·legals a posta que ho eren".

El representant popular ha rebutjat l'"entossudiment" de Vicent Marzà, "en lloc d'escoltar a les raons que li dóna la justícia", i la seua decisió de recórrer la sentència de suspensió decretat. Després d'això, ha insistit a recriminar una "decisió sectària" que busca "dividir als estudiants en bons i dolents, discriminar-los i atorgar-los uns drets o altres segons el centre on estudie, i atacant d'arrel la llibertat i la igualtat" d'este col·lectiu.

Juan Carlos Caballero, que ha defensat "la llibertat" front "al pensament únic", ha destacat que "amb el PP tots els estudiants que tenien dret a rebre una beca, la rebien" perquè per a este partit "tots els estudiants són iguals i tenen els mateixos drets". "La Constitució reconeix l'accés lliure i en igualtat a l'educació. El sistema universitari espanyol és únic i no discrimina per la naturalesa o titularitat del centre", ha exposat.

"INCAPACITAT MANIFESTA"

El diputat del PP ha afegit que Marzà "ha demostrat la seua incapacitat manifesta per a gestionar l'educació dels valencians" i ha asseverat que "si no és capaç d'oferir una solució al problema que ell mateix ha generat, no hauria de seguir un minut més al capdavant de la Conselleria d'Educació".

A continuació, ha invitat al Consell a "crear sinergies" entre universitats sense dividir i ha comentat que "no hi ha temps que perdre per a desbloquejar la paralització que està causant un perjuí a milers de joves que havien sol·licitat beca i a aquells als quals se'ls havia exclòs injustament del sistema". "Molts d'ells viuen amb l'angoixa de no saber si podran continuar els seus estudis o hauran d'abandonar a falta de recursos", ha apuntat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento