Barcelona il·lumina 32 edificis de vermell pel Dia Mundial de la Sida

L'Ajuntament de Barcelona il·luminat de vermell en el Dia Mundial de la Sida de fa un any.
L'Ajuntament de Barcelona il·luminat de vermell en el Dia Mundial de la Sida de fa un any.
Baltasar Sanmartí
L'Ajuntament de Barcelona il·luminat de vermell en el Dia Mundial de la Sida de fa un any.

El Dia Mundial de la Sida sensibilitza a la població d’un problema greu cada any per l’1 de desembre, però des del Comitè 1r de Desembre i des de la Fundació Lluita contra la Sida lluiten cada dia de l’any perquè tothom se sensibilitzi amb un tema tan delicat. Les accions que fan les dues organitzacions pretenen conscienciar i informar d’una manera visible a tots els ciutadans.

Per una banda, la Fundació Lluita contra la Sida  –amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona– il·luminarà fins a 32 edificis emblemàtics de la ciutat de color vermell. Aquesta acció forma part de la campanya Barcelona dóna la cara per la sida i donarà visibilitat a la feina que fa la Fundació durant tot l’any. Gemma Guillen, responsable de comunicació d’aquesta entitat n’explica l’objectiu: «Aconseguim que tota la gent que vegi els edificis il·luminats i busqui el per què, i trobi la feina de la Fundació Lluita contra la Sida». Guillen afegeix que «la il·luminació dels edifics és la cloenda a moltes altres accions». Concretament es refereix a la Gala Sida Barcelona, celebrada el dilluns 24 de novembre i a la campanya Som lluitadors contra la sida, impulsada a través de la xarxa social Facebook. A les 18.00 hores s’il·luminarà  l’Ajuntament i a partir d’aquí el vermell s’apoderarà dels altres 31 edificis.

Per altra banda, el Comitè 1r de Desembre commemora el Dia Mundial de la Sida amb les accions habituals dels darrers anys, però amb un rerefons reivindicatiu. Des del Comitè 1r de Desembre s’instal·laran parades per informar i sensibilitzar a la població a diferents municipis de Catalunya.

Necessitat d'ajuts

La campanya impulsada des de l’organització s’anomena aCORDades en Drets, fent una referència clara a la importància que arribin els ajuts i els recursos a les entitats, tal com remarca la presidenta, Montse Pineda,  presidenta del Comitè 1r de Desembre.

Els dies anteriors a l’acció d’il·luminar 32 edificis de color vermell, es va celebrar amb èxit  la gala benèfica, dirigida pel cantant Miguel Bosé, per recaptar fons per als projectes de la Fundació Lluita contra la Sida. A més, es van lliurar els Barcelona AIDS Awards, uns premis que reconeixen la feina feta per una persona o entitat per la lluita contra la malaltia.

Acord Nacional

El 6 de març d’aquest mateix any, al Parlament de Catalunya es va signar l’Acord Nacional per fer front a l’epidèmica del_VIH i contra l’estigma relacionat. Va ser un pas endavant de la societat catalana, però encara queda molt per fer, tal com expressa la presidenta del Comitè 1r de Desembre: «Estem molt orgulloses d’haver promogut l’acord al Parlament i que s’aprovés. A partir d’aquí qui ho ha de liderar és la Generalitat».   «Treballem tot l’any sense saber quins diners rebrem», lamenta.

Campanyes online

Som lluitadors ontra la sida: Des de la Fundació Lluita contra la Sida s’impulsa aquesta campanya mitjançant Facebook on s’anima a explicar (www.facebook.com/FLSida) com és la seva lluita contra la malaltia o bé, si ho prefereix, pot compartir entre els seus contactes casos reals de lluitadors que la Fundació pugui a la pàgina.

Comitè 1r de Desembre: El Comitè 1r de Desembre promou altres accions, com la Nit Vermella (actuació al Cafè Marula) o l’activitat Llaços per la Vida. Més informació al lloc web www.comite1desembre.org

Edificis il·luminats: A banda de l’Ajuntament, s’il·luminen la Torre Agbar, la Sagrada Família, el MACBA, la Pedrera, la Casa Batlló, el Palau de la Música, el TNC, el Palauet, Pedralbes Centre, L’Auditori, l’Hotel Majestic, l’Hotel W, Hotel Room Mate, El Molino, CC Les Arenes, CosmoCaixa, CaixaForum, Poble Espanyol, el Teatre Lliure, Fundació Suñol, l’Arc de Triomf, el Palau de la Virreina, el Palau Macaya, la font de la cruïlla entre Gran Via amb Passeig de Gràcia, les tres creus del Park Güell i l’Hospital de Sant Pau.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento