Baixen un 8% els delictes a les platges i creixen les denúncies per 'botellón' i per orinar al carrer

Guardia Urbana de Barcelona.
Guardia Urbana de Barcelona.
ARCHIVO
Guardia Urbana de Barcelona.

Les dades de la Guàrdia Urbana de Barcelona demostren que aquest estiu passat han baixat un 8% els delictes detectats per la policia a les platges. A més, l'activitat dels trilers s'ha gairebé extingit i les denúncies per consum d'alcohol i orinar al carrer han augmentat.

La policia ha estat especialment al damunt de la venda ambulant i del control dels carrers i places durant els mesos de juny, juliol i agost i això es tradueix, segons ha indicat aquest dijous el tinent d'alcalde de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn, en un descens dels furts a les platges.

De fet, segons dades municipals, els delictes comesos a les platges de la ciutat han caigut un 8% respecte el mateix període de l'any anterior i, la major part d'aquests delictes, corresponien a furts i robatoris amb violència.

Així mateix, el control de la policia s'ha centrat en vetllar per l'ordenança de civisme. D'aquesta manera, la Guàrdia Urbana ha imposat aquest estiu un total de 9.282 denúncies per consumir alcohol al carrer, el que suposa un 30,7% més que als mesos d'estiu de 2012. Alhora, les queixes dels veïns per les molèsties que provoca el botellón han disminuït en un 26,4%, segons va ressaltar Forn.

Les denúncies per orinar al carrer han augmentat, també, en un 13%, i s'ha arribat fins a les 2.621 denúncies aquest estiu, segons dades municipals. Forn ha definit com "un tema cultural" el fet que hi hagi més gent que orini a la via pública que fa 20 anys, segons ha valorat el regidor. Ha destacat, però, que els estrangers són els qui solen pagar al moment les multes amb targeta de crèdit.

Un altre dels fronts oberts tradicionalment és la presència de trilers a la Rambla que, segons Forn, estan pràcticament desapareguts. Durant l'estiu s'han presentat 84 multes, un 76,8% menys que el mateix període de l'any passat.

Dispositiu especial per la Mercè

Durant les Festes de la Mercè, que arrenquen divendres dia 20, la vigilància es reforçarà amb efectius de Mossos i Guàrdia Urbana. Concretament, el cos municipal hi destinarà 2.100 agents.

A més, el servei de neteja s'incrementarà en un 34%, segons ha detallat aquest dijous Forn. Això suposa la mobilització extraordinària de 214 operaris més cada dia.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento