L'ampliació del metro nocturn i la reforma del bus s'ajornen

  • L'EMT anuncia que no hi ha diners per poder fer-hi millores.
  • El suburbà arriba a una xifra històrica d'usuaris, però l'autobús segueix perdent passatge.
El metro de Barcelona,
El metro de Barcelona,
ARCHIVO
El metro de Barcelona,

No hi ha diners per tirar endavant projectes que ara són sobre el paper i que tindrien una alta demanda. La millora del traçat del bus urbà i l’ampliació del metro nocturn a més dies, a banda del dissabte, s’han quedat al pap per manca de finançament. Mentrestant, l’autobús segueix perdent usuaris i els viatgers opten per moure’s en metro.

La presidenta de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), Assumpta Escarp, va confirmar aquest dijous que "el finançament" és el punt clau pel qual no s’obre el metro també les nits de divendres, tal com darrerament ha tornat a proposar el seu partit, el PSC. Això i un altre ordre de prioritzacions, va dir.

Alhora, pel que fa a la reforma del servei d’autobús en superfície, "hi ha un replantejament sobre el paper", va informar Escarp, però va matisar que "no és una prioritat" i que, per tant, no compta amb les inversions pertinents.

La lentitud del bus

Mentre no arriben aquests canvis, l’autobús segueix perdent passatge i el principal motiu que esgrimeixen els usuaris és la poca velocitat del servei. L’Entitat Metropolitana del Transport (EMT) argumentava que la caiguda d’un 3,4% del passatge el 2010, amb un total de 183,36 milions de viatgers, es deu, principalment, al fet que l’usuari ha preferit agafar el metro, que el darrer any ha guanyat 15 estacions.

El suburbà, en canvi, ha guanyat viatgers el 2010 i s’ha situat en la xifra històrica dels 381,22 milions d’usuaris. Suposa un increment del 5,4% respecte del 2009, un any en què el passatge va davallar i molt.

Es consolida el metro nocturn, amb una mitjana de 30.000 usuaris (5.000 més que el 2009) i l’Aerobús, que ha sumat prop de 750.000 viatgers. El NitBus, que cobreix el Baix Llobregat, té un 2% més d’usuaris. L’EMT ha transportat 73 milions de viatgers.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento