Taller de periodisme amb 20 minutos a Can Carreras

Alumnes del centre ocupacional Can Carreras busquen cada dilluns la notícia més important del diari.
Els integrants del taller, a les instal·lacions de Can Carreras.
Els integrants del taller, a les instal·lacions de Can Carreras.
Jordi Soteras
Els integrants del taller, a les instal·lacions de Can Carreras.
La Cruz, l’Àlex i 15 nois i noies més amb deficiències mentals diverses  fan cada dilluns el seu particular consell de redacció. 20 minutos en mà, i des de fa uns quatre anys, cadascun dels integrants del taller dirimeixen quina és la notícia més important de la jornada o, si més no, la que més els ha cridat l’atenció. «No sempre coincidim», recalca la Cruz, una de les aprenents a periodista que, a més, té el privilegi de ser la recepcionista veterana del centre.

Tot i la disparitat de criteri, «els esports, la música i els successos són els que més triomfen», comenta la Glòria, educadora, que també confessa que, perquè el consell no sigui monotemàtic, les notícies d’esports són les últimes que es tracten. Un cop seleccionada la notícia del dia, es penja en un plafó de l’aula. Després, aquests retalls van a parar a la revista Full informatiu perquè ho puguin veure els pares.

Connectar amb la realitat

Aquest taller, que fan només 17 alumnes, respon a l’interès de connectar els 56 usuaris del centre amb la realitat i, alhora, estar informats. I amb aquesta intenció de normalització es fan altres tallers com cuina o treball de la comunitat, que busquen involucrar-los al màxim amb l’entorn.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento