Madrid envia cada dia tres immigrants sense papers a Barcelona

Arriben a les costes de les Illes Canàries en pastera i, des d’allà, els hi paguen el bitllet per venir. Més tard, els retornen.
Durant els tres mesos que van des de principis de novembre de l’any passat fins a finals de gener de 2006, el Govern espanyol ha enviat a Barcelona a 280 immigrants (tres al dia, de mitjana) que havien arribat en pastera o de qualsevol altre manera a les costes andaluses o de les Canàries. Aquestes xifres les va donar ahir la responsable d’immigració de l’Ajuntament de Barcelona, Glòria Figuerola, responent a una pregunta del grup municipal del PP.

Figuerola va explicar que organitzacions no governamentals reben subvencions públiques i «acullen i orienten aquestes persones durant quinze dies».

La delegació del Govern, que fins ara havia minimitzat aquestes arribades, està al corrent de tot aquest sistema, segons Figuerola. Tammateix, ahir no van fer cap declaració.

La gerent municipal va explicar que no es pot comprovar l’evolució d’aquests desplaçaments (que es produeixen en tren o en avió) «perquè l’anterior Govern ni tan sols ho notificava».

Durant el temps que els immigrants sense papers estan a Barcelona s’agilitzen les passes per arribar a acords amb els països d’origen i els envien de retorn.

«Difícilment els podem ajudar»

Glòria Figuerola va explicar que les entitats que atenen els immigrants fan el que poden, però va reconèixer que «difícilment se’ls pot ajudar perquè no tenen la documentació en regla» i no poden trobar feina. De totes maneres, en moltes ocasions, aquestes persones es busquen la vida i acaben treballant, en l’anomenada economia submergida, en unes condicions deplorables. Les administracions estudien donar-los un permís temporal perquè, mentre estiguin aquí, puguin treballar.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento