Els conductors a Catalunya rebran les multes per sms

  • El 40% de sancions no arriben al seu destinatari pel correu postal.
  • Qui no té adreça electrònica pot delegar-ho a un tercer.
  • És gratuït i igualment vàlid.
Un policía posa una multa
Un policía posa una multa
ARXIU
Un policía posa una multa

Les notificacions de les multes de trànsit podran arribar a l’infractor al telèfon mòbil o a l’adreça electrònica. Alguns tràmits es podran fer també per via telemàtica. És un nou servei que ha entrat aquest dijous en vigor i que vol estalviar tràmits i els costos que se’n deriva a l’Administració.

A partir d’ara, qui vulgui podrà sol·licitar de forma gratuïta un certificat electrònic on especificarà les seves dades i el correu electrònic o el número de telèfon mòbil perquè se li enviïn les notificacions de Trànsit, de la Dirección General de Tráfico i de la Dirección de Tráfico de Euskadi. Es tracta d’una nova opció gratuïta i que té la mateixa validesa jurídica que la tradicional notificació en paper, rebuda pel correu ordinari.

En cas que l’interessat no tingui una adreça electrònica, pot delegar el servei a terceres persones amb el degut certificat electrònic. Per via telemàtica també es podran fer alguns tràmits, com presentar al·legacions i recursos a les sancions, identificar el conductor responsable de la infracció o sol•licitar la devolució d’ingressos indeguts.

Hi haurà tràmits que seguiran sent presencials, com el de visualitzar la fotografia d’un vehicle quan no sigui reconeixible. El darrer any, el 40% de les multes imposades, 744.000, no van arribar al seu destinatari perquè la notificació no es va recollir a Correus o bé perquè l’adreça era equivocada.

Que les notificacions de les multes de trànsit no arribin als destinataris suposa "més diners per al ciutadà i més costos per a l’Administració", confirmava dimecres el director del Servei Català del Trànsit, Josep Pérez Moya. "L’Administració té mecanismes per acabar trobant el ciutadà infractor", exposava, però això suposa un cost afegit. Això sí, si la multa no es pot pagar d’inici, es recapta més.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento