El pla per renovar la plaça Maragall és més car que el dels veïns

Denuncien que l’Ajuntament no els han tingut en compte per fer l’actual projecte i que l’espai té massa asfalt.
Els veïns de l’entorn de la plaça Maragall se senten enganyats pel projecte final que ha de transformar aquest espai que porta anys en obres.

Des de l’Associació de Veïns del Guinardó, Nydia Figueres, denuncia a 20 minutos que el model de plaça que els hi va ensenyar l’Ajuntament «té massa asfalt» i «una vegetació que vol molta aigua, com la gespa, els plataners o les acàcies». Un altre punt que no ha agradat als veïns és que «les rajoles tindran difererents colors i això encareix el projecte». Denuncien que el projecte municipal és més car que el seu.

Prpjecte alternatiu

Figueres va explicar que, al 2002, l’Institut Municipal d’Urbanisme es va comprometre, per escrit, a dissenyar la plaça amb la col·laboració dels veïns. Animats per l’anunci, els veïns van redactar un dossier que dibuixava una nova plaça «més tova i amb vegetació mediterrània, que és més fàcil de mantenir». Des del seu punt de vista, la vegetació adient seria «els pins pinyoners, xipresos i els arbustos mediterranis».

A sota de la plaça Maragall, que separa els districtes de Sant Andreu i d’Horta-Guinardó, s’hi ha fet un aparcament i encara cal realitzar-hi les obres perquè hi passi la futura Línia 9 de metro. Quan estiguin enllestides aquestes obres del nou tram del suburbà es podrà reurbanitzar l’espai.

A partir de demà, segons les previsions del districte, començaran les obres de reurbanització de l’Avinguda Mare de Déu de Montserrat. La primera fase d’aquests treballs serà en el tram que va del passeig Maragall fins al carrer Cartagena. L’afectació al trànsit, asseguren, serà «mínima».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento