Barcelona estrena el primer ambulatori en un barracó

Aquest mes entrarà en funcionament l’ampliació provisional del CAP Bordeta-Magòria, que ara només té cinc consultes per a 31.572 usuaris.
El barracó que acollirà l’ambulatori de la Bordeta, ahir, a pocs dies de la inauguració.
El barracó que acollirà l’ambulatori de la Bordeta, ahir, a pocs dies de la inauguració.
Hugo Fernández
El barracó que acollirà l’ambulatori de la Bordeta, ahir, a pocs dies de la inauguració.
Primer van ser les escoles, van seguir els jutjats i ara toca als ambulatoris. Barcelona estrenarà els propers dies el primer ambulatori en barracons per fer front a l’augment de la demanda d’atenció sanitària. Durant aquest mes de febrer s’obrirà als usuaris l’ampliació, amb mòduls prefabricats, que s’ha fet a la part del darrera de l’edifici de l’actual CAP Bordeta-Magòria, que dóna servei a 31.572 veïns del districte de Sants-Montjuïc.

Aquesta és la primera vegada que s’amplia un ambulatori amb barracons a Barcelona, segons van confirmar ahir a 20 minutos fonts de l’Institut Català de la Salut.

Triplica les consultes

El CAP tenia 150 m2 i comptava amb cinc consultes. Amb l’ampliació, el servei serà de 15 consultes. Aquesta solució és provisional.

La conselleria de Salut té previst construir un nou ambulatori, ja que l’actual no pot absorbir la forta demanda que s’està produint en els darrers anys. El nou CAP es construirà en un solar cedit per la Generalitat, entre els carrers Corral i Navarra.

El terreny està pendent del projecte urbanístic, i els tècnics de Salut suposen que es començarà a construir a principis del 2007.

El nou centre, que comptarà amb 3.000 m2 útils, disposarà de 19 metges de medicina general, quatre pediatres, un odontòleg, 23 ATS, un assistent social, un auxiliar d’infermeria i 12 administratius. El cost previst per dur a terme aquest centre és de 3,3 milions d’euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento