La primera simfonia de Sting

  • El músic i cantant britànic presenta els grans èxits de tres dècades.
  • Amb arranjaments de la Royal Philarmonic Orchestra de Londres.
Sting durante su concierto en el pabellón Bizkaia Arena de Barakaldo.
Sting durante su concierto en el pabellón Bizkaia Arena de Barakaldo.
Efe
Sting durante su concierto en el pabellón Bizkaia Arena de Barakaldo.

Els ciutadans de Barakaldo, a Biscaia, ja han gaudit de tres hores de Sting simfònic en directe. Sir Gordon Summers va delectar l’audiència basca dimecres amb la seva darrera invenció, la versió simfònica de trenta anys de carrera rock. Els 45 músics de la Royal Philarmonic Orchestra de Londres aparten, per una nit, la guitarra del centre de l’escenari d’un concert de Sting.

Auquest divendres és el torn de Barcelona, que assaborirà l’experiència orquestral de l’exlíder de Police. Steven Mercurio dirigeix els músics del tour Symphonicity, que està en la seva etapa europea (inclosa la ciutat de Madrid) i que va arrencar a la urbs canadenca de Vancouver, esgotant gairebé totes les dates programades als Estats Units l’estiu passat.

Fent l’ullet a Police

Aquesta gira ha tingut un reflex anterior en forma de disc, Symphonicities, editat pel segell clàssic Deustche Grammophon. El treball s’ha llançat al mercat amb la producció de Rob Mathes i Sting i les mescles d’Elliot Scheiner (Steely Dan i Fleetwood Mac).

Al País Basc, Sting hi va escollir un bon grapat de temes de Police per fer vibrar l’audiència. Va ser el cas del tema Every little thing she does is magic. El cantant de Newcastle va escollir una guitarra espanyola per acompanyar els afinaments de la mítica Roxanne. La teatralitat tràgica de la peça musical s’amplia amb dos solos de clarinet i un altre de violoncel i amb un escenari que es tenyeix a la gira d’un potent color vermell.

També guitarra elèctrica

Però en aquesta provatura en viu, Sting no oblida la guitarra elèctrica, que serà cabdal en la intepretació de la cançó Why should I cry for you, si bé l’artista segueix els paràmetres que va marcar al xou de Barakaldo. Així mateix, la guitarra és una peça bàsica en la lletra de This cowboy song. Una de les sorpreses estètiques de la nit, adient, a més, per les dates en què ens trobem (Tots Sants) serà, segurament, Moon over Bourbon Street, que inclou projeccions protagonitzades per vampirs i un crit final en anglès en forma de sentit udol.

Els violins prenen el protagonisme en una altra de les creacions inoblidables del britànic, Every breath you take, que a Biscaia va cloure l’espectacle. Les xifres de l’intèrpret són escandaloses. En les seves dues etapes amb Police i en solitari ha venut més de 100 milions de discos a tot el món i ha reunit a les seves vitrines un total de 16 premis Grammy. Sting també sap el que és haver estat nominat als premis Oscar de l’Acadèmia de Hollywood a la millor cançó per Until.

*Palau Sant Jordi. Passeig Olímpic, 5-7. Avui a partir de les 21.30 hores. Preu de les entrades: dels 57,50 als 141 euros. Entrades a la venda al portal web www.servicaixa.com.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento