Els bars i restaurants de tapes es rellancen pels preus competitius a Barcelona

  • Darrerament obren a Barcelona nous negocis que rescaten el concepte del 'tapeig' de tota la vida per captar la clientela.

Les tapes proliferen a l’hosteleria barcelonina per la seva adaptabilitat als temps magres que corren per a l’economia domèstica. Més enllà de l’acceptació d’un plat típicament spanish en una ciutat tan turística, la tapa s’adapta a les butxaques en reduir-se el preu mitjà d’un dinar o sopar col·lectiu en uns cinc euros de mitjana respecte dels menús més econòmics (al voltant dels 20 euros a la nit).

Aquesta tendència ha engrescat els restauradors, que o bé recuperen indrets tradicionals (el recentment reobert bar Velòdrom en pot ser un exemple) o bé llancen noves propostes, algunes, a l’empara de la moda de sofisticació que envolta la cuina catalana mediterrània.

En aquest darrer apartat es troba el cas del B Lounge, ubicat al modern Hotel Barceló Raval de la Rambla del Raval. L’establiment ofereix a la carta un apartat de tapes del món, aprofitant la multiculturalitat que caracteritza el barri. De Tapas, al Raval, costa al client a partir dels 20 euros. Una altra de les incorporacions a aquest mercat és el Bar Cañete, darrere del Liceu, inaugurat dijous passat, que s’ha sumat a l’auge de la cuina tradicional de racions.

Reforçant l’embranzida que viu la tapa al sector, el Gremi de Restauració de Barcelona, amb la col·laboració de la Cambra de Comerç, van dur a terme al maig De tapes per Barcelona. El projecte aglutinava 40 locals barcelonins que durant quatre dies van fer possible degustar una tapa acompanyada d’una cervesa per popularitzar l’hàbit del tapeig a 2,40 euros la ració.

Un grup d’artistes barcelonins van crear un bloc de tapes, El Blog dels del Morro Fi, per acabar amb la desaparició dels bars de tota la vida. La iniciativa s’ha passat ara a la barra amb l’obertura de local propi a l’Eixample, Morro Fi. Una altra prova del creixement del sector és la xarxa social Patatabrava.com, que acaba d’assolir 300.000 universitaris registrats, un de cada tres.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento