Les agressions sexuals al metro no es denuncien

La Unitat de Transport dels Mossos d’Esquadra detecta quatre casos d’abusos sexuals en dos mesos i deté a dos presumptes agressors sexuals.
Els tocaments no consentits estan tipificats en el codi penal i es consideren com a agressió sexual. Tot i així, la sotsinspectora Marta Fernández, cap de la Unitat de Transport dels Mossos d’Esquadra, admet a 20 minutos que les víctimes no prenen consciència a l’hora de denunciar aquests fets.

Les aglomeracions en el transport públic, a banda dels habituals furts i robatoris, també són un punt d’atracció pels agressors sexuals, que aprofiten els col·lapses de viatgers dins els vagons per realitzar tota mena de vexacions.

Des que els Mossos d’Esquadra es van desplegar a Barcelona, ara fa dos mesos, la Unitat de Transport només ha rebut quatre denúncies per abusos sexuals a l’interior dels vagons, totes elles  per tocaments. Per aquest motiu ha detingut dues persones, un altre cas va quedar en temptativa i el darrer encara està en procés d’investigació.

«El problema és que els agents no s’assabenten d’aquestes pràctiques perquè les víctimes no ho denuncien», explica la sotsinspectora Fernández.

«Cal presentar denúncia  immediatament», recomana, perquè  això permet localitzar abans  l’agressor sexual. «Si la víctima ho comunica, podem fer ús de les càmeres de vigilància a les estacions per detectar-lo».

Digue’ns

... si cal prendre mesures contra els tocaments al metro

Explica-ho per...

E-mail: noesven@20minutos.es

Correu: Pl. Universitat, 3, 7 è 3A.

O a www.20minutos.es

Mesures contra els agressors

Mentre que a Catalunya són partidaris d’augmentar la vigilància sobre els presumptes agressors sexuals dins els vagons de tren i metro, a altres països, com al Japó, s’han decantat per habilitar vagons reservats exclusivament per a les dones, que es distingeixen per estar pintats de color rosa. A Mèxic, també van separar els dos sexes en hores punta i van fer una campanya: Si la toques, et toca (presó).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento