PSC i ICV, a punt de trencar per l’ordenança del civisme

L’alcalde demana la revisió del pacte de Govern tripartit. Ahir es va fer una primera reunió, que va fracassar. El «no» de Mayol al text precipita la crisi.
Les relacions entre els grups municipals del PSC i ICV-EUiA passen pel seu pitjor moment en el que portem de mandat. Els màxims representants dels tres grups del tripartit municipal (PSC, ERC i ICV-EUiA) es van haver de reunir ahir amb urgència per revisar l’acord de Govern. Després de dues hores de discussió, no van poder tancar la crisi oberta i es van donar 24 hores per buscar una sortida a la pitjor crisi del tripartit municipal.

La fractura entre les dues formacions es va obrir quan la presidenta d’ICV-EUiA, Imma Mayol, va anunciar que demà votaran en contra de l’ordenança de civisme, perquè consideren que el text «inclou problemes de realitat social en una ordenança que sanciona l’incivisme». La també tercera tinent d’alcalde es referia a la prohibició d’exercir la prostitució i la mendicitat en alguns casos concrets.

Sense alternativa

Mayol, però, va afegir: «la nostra gent no té una altra majoria possible que la d’esquerres». Tot i aquest matís, minuts després de les paraules de Mayol, el grup socialista va convocar una reunió, que continuarà avui, per revisar els acords de Govern.

El grup municipal d’ERC, en canvi, va començar el dia criticant que el PSC havia modificat el punt de l’ordenança referent a la prostitució per contentar al grup de CiU i aconseguir així el seu vot favorable, però després van anunciar que es va tornar a modificar i que, per tant, donaran el seu sí al text.

La resolució d’aquesta crisi és força important i va més enllà de l’aprovació de l’ordenança, ja que el suport de la formació ecosocialista és necessari per mantenir la majoria absoluta tripartita a l’Ajuntament de Barcelona.

Portaran la norma als tribunals

Diferents entitats de juristes i de defensa dels Drets Humans van presentar ahir un informe que analitza la legalitat de la polèmica ordenança. Els experts que han estudiat el text van avançar que és molt possible que acabin presentant «un recurs contenciós-administratiu» perquè entenen que vulnera la Constitució espanyola i la Carta de Salvaguarda de Drets Humans a la Ciutat. També van advertir que si l’Ajuntament no respon totes les al·legacions, el text es podrà declarar nul.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento